Haberler

İzmir İskenderiye Patriği Selçuk'ta Ayin Yönetti

İskenderiye patriği Selçuk'ta ayin yönetti

İzmir'in Selçuk ilçesindeki, Aziz Yuhanna Bazilikası'nda (St John) düzenlenen ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos'un misafiri olarak Türkiye'ye gelen İskenderiye Patriği II. Theodoros, yönetti. Patrik Bartholomeos rahatsızlığı nedeniyle ayine katılmadı.

Aziz Yuhanna Bazilikası'nda, bugün ayin düzenlendi. Ayine Yunanistan'ın Türkiye Büyükelçisi. Petros Mavroidis, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, İzmir Metropoliti Bartholomeos Samaras, Belçika Metropoliti Athenagoras ile İzmir, Ankara ve İstanbul'dan davetliler katıldı. İskenderiye Patriği II. Theodoros'in yönettiği ayine metropolitler eşlik etti. Bir saati aşkın süren ayin sonrası, Theodoros katılanlara şarap ve ekmek ikram etti. Efes'te yaşayan, İsa"nın 12 havarisinden biri olan İncil Yazarı Aziz Yuhanna'nın mezarının da bulunduğu Aziz Yuhanna Bazilikası'nda ayin yönetmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu söyleyen İskenderiye Patriği II. Theodoros Yunanca yaptığı konuşmasıda, Türkiye'de Efes ve Aziz Yuhanna'nın bazikilasında olmaktan onur duyduğunu söyledi. Thedoros, konuşmasında özetle "Burada dua etmenin dinimiz için çok önemli. Bartholomeos'a buradaki ayini benim yönetmeme verdiği izin ve gösterdiği misafirperverlik için teşekkür ediyorum" dedi. İzmir metropoliti Samaras'da İstanbul Rum Patriği Bartholomeos adına, İskenderiye Patriği II. Theodoros'a ayin için teşekkür ederek iki patrikhanenin ilişkilerinin sıcak olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ŞİRİNCE"Yİ ZİYARET

İskenderiye Patriği II. Theodoros ile beraberindekiler Aziz Yuhanna Bazilikası'ndaki ayinden sonra Şirince'ye geçti. Şirince'deki kilise de de dua eden patrik ve beraberindekiler daha sonra İzmir'e döndü.

İzmir Rum Ortodoks Cemaati ve İzmir Rum Kültür ve Düşünce Derneği Başkanı Yorgo Teodoridis, İskenderiye Patriği II. Theodoros'un ziyaretinin önemine dikkat çekerek "Halklar arasında var olan en önemli dostluk köprüsünün kültürel etkinlikler olduğunu düşünüyoruz. Türkiye İnanç Turizmi alanında çok önemli bir yere sahip. Bu bağlamda yapılan ayin ve kültürel etkinlikler yurtdışında da çok ses getiriyor. Kültürümüzü ve inançlarımızı özgür bir şekilde yaşarken, ülkemizi en iyi şekilde tanıtmak bizlerin asli görevidir. Anadolu'nun kadim halklarından olan biz Rumlar her anlamda ülkemizin barış ve dostluk elçileriyiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Patrik Bartholomeos Bartholomeos Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title