Haberler

İzmir haber... İZMİRLİ BALIKÇILAR YENİ SEZON ÖNCESİ HAZIRLIKLARINA BAŞLADI

Güncelleme:

Gelen İzmir haberine göre İZMİR'de balıkçılar, 'vira bismillah' demek için 1 Eylül'de başlayacak balık av sezonu öncesi ağlarını ve teknelerini tamir etmeye başladı.

İZMİR'de balıkçılar, 'vira bismillah' demek için 1 Eylül'de başlayacak balık av sezonu öncesi ağlarını ve teknelerini tamir etmeye başladı. İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, "Bereketli bir sezon olacağına inanıyorum. 1 Eylül'den itibaren av sezonunun başlamasıyla tezgahlardaki fiyatlar yarı yarıya düşer. Vatandaşlarımız bol miktarda ucuz balık tüketecektir" dedi.

Bu yıl 1 Eylül'de başlayacak balık av sezonuna az bir süre kalırken, balıkçılar denize açılmak için hazırlıklarını başlattı. 'Vira bismillah' demek için ağlarını ve teknelerini tamir eden balıkçılar, sezona hazır hale getiriyor. Balıkçılar, ağların kopmuş ve yıpranmış yerlerini örüp, sağlamlaştırıyor. Gemilerde ise hasarlı yerler tamir ediliyor. Tekne motorları gözden geçiriliyor. Sezonda vakit kaybetmek istemeyen balıkçılar tüm hazırlıklarını tamamlamak için çalışıyor. Sezondan beklentisi hakkında konuşan İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, "Geçen yıl olumsuz hava koşulları nedeniyle sezonu erken kapattık. Tekne bakımları bu yıl erken başladı. Karadeniz'den iyi haberler geldi. Palamut'ta bolluk var. Vatandaşlarımız bolca palamut yiyecek. Gerçi balıkçılarımızın bir endişesi var. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle denizlerde olası mayın endişesi söz konusu. İnşallah kötü bir şey yaşamayız. Ben bereketli bir sezon olacağına inanıyorum. 1 Eylül'den itibaren av sezonunun başlamasıyla tezgahlardaki fiyatlar yarı yarıya düşer. Vatandaşlarımız bol miktarda ucuz balık tüketecektir" açıklamalarında bulundu.

'UZUN SÜRELİ OLAN, EGE'DEKİ BALIKÇILIK'

Güzelbahçe Balıkçılar Limanı ve Ege Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy, "Şu an bulunduğumuz liman, Ege'nin en yüksek kapasiteli teknelerin yer aldığı alan. Yeni sezon 1 Eylül'de başlayacak. Umutluyuz. Karadeniz'den de güzel haberler geliyor. Palamut bol. Ancak palamut kısa süreli. Uzun süreli olan, Ege'deki balıkçılık. Ayrıca Karadeniz hamsi avı. İnşallah bu sene halkımıza ucuz balık yedireceğiz. Buradan yetkililere de sesleniyorum. Devletimiz mazotta indirim yaparsa, faydalı olacaktır" ifadelerini kullandı.

'TÜM HAZIRLIĞIN SEBEBİ SEZONDA SIKINTI YAŞAMAMAK'

12 yıllık kaptan Kürşat Sevgi (30), tekne bakımını yaptıklarını belirtip, "Sezon içinde tekneler çok yıpranıyor. Deniz tabanından ağlara takılan taşlar tekneye zarar verebiliyor. Sezon içerisinde pencereler kırılabiliyor. Bu nedenle teknelerin boyasının ve macununun bakımını yapıyoruz. Motoru kontrol ediyoruz. Eğer bir arıza çıksa, boş yere 1 hafta tekne yatar. Bu olmasın diye bu hazırlıkları yapıyor. Sezondan umutluyuz. Güzel haberler geliyor. 12 ay küçük kayıklarla avlanan balıkçılar, balığın bol olduğunu söylüyor. Güzel haber" dedi.

Evli ve 3 çocuk babası 50 yıllık kaptan İbrahim Önver (72) ise ağlarını tamir ettiğini belirtip, "İşaretlere bakarsak bu sezon bol balık olacak. Tamiratlar ise çok önemli. Eğer ağları tamir etmezsek, balık boşluk bulup çıkar. Güzel bir sezon olacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şahin Eylül İzmir Ege Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title