Haberler

İzmir'de yaşlı bakımevi sakininin ölümüne ilişkin davada tanıklar dinlendi

Güncelleme:

İzmir'de, vücudunda yanık izleri bulunduğu belirtilerek götürüldüğü hastanede vefat eden 85 yaşındaki Fatma Uraz'ın "taksirle ölümüne neden oldukları" iddiasıyla haklarında dava açılan hastabakıcı T.A. ile yaşlı bakımevi sorumlusu N.Ö'nün yargılanmalarına devam edildi.

İzmir'de, vücudunda yanık izleri bulunduğu belirtilerek götürüldüğü hastanede vefat eden 85 yaşındaki Fatma Uraz'ın "taksirle ölümüne neden oldukları" iddiasıyla haklarında dava açılan hastabakıcı T.A. ile yaşlı bakımevi sorumlusu N.Ö'nün yargılanmalarına devam edildi.

İzmir 43. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar N.Ö. ve T.D, hayatını kaybeden Fatma Uraz'ın kızı Zehra Yılmazer ile avukatlar katıldı.

Duruşmada tanıklar dinlendi.

Tanıklardan N.S, Fatma Uraz'ın hayatını kaybettiği yaşlı bakımevinde 8 ay kadar "kurum hekimi" olarak görev yaptığını söyledi.

Kesin olmamakla birlikte Uraz'a "pemfigus" rahatsızlığı tanısı koyduğunu, 5-6 kez polikliniğe gönderdiğini, ailesine durumu bildirdiğini anlatan N.S, şu ifadeleri kullandı:

"Ön tanıda Fatma Uraz'ın rahatsızlığının pemfigus denilen bir rahatsızlık olabileceğini belirtmiştim. Huzurevinin de bundan haberi vardı. Her gün pansumanı yapılıyordu. Bu hastalığın kendine özgü tedavisinde kullanılan ilaçlar da vardı ancak kesin tanı olmadığından bu ilaçların kullanılması mümkün olmamıştı. Pemfigus hastalığı daha çok yaşlılarda meydana gelir. Vücutta su toplaması şeklinde sonuçlar meydana gelmektedir. İç organ tutulumları da yapmaktadır. Bu hastalığı neyin tetiklediğini bilmemiz mümkün değildir. Ben aşırı sıcak veya soğuk suyun buna etkisi olup olmadığını bilemem. Bu konuda uzmanların dinlenmesi gerekir. Bu hastalığın ilaçları da uzman hekim tarafından yazılması gerekmektedir. Ayrıca özel bakım gerektiren bir hastalıktır."

Hemşire ve hasta bakıcı da ifade verdi

Tanık B.V, olay günü görevli hemşirenin kendisi olduğunu belirtti.

Banyo sonrası vücudunda kızarıklık olduğu belirtilen Uraz'ın yanına gidince, elinin üzerinde kızarıklık fark ettiğini ve suyun sıcaklığına baktığını ifade eden B.V, şöyle konuştu:

"Sonra bacağında bir kızarıklık olduğunu gördüm ve fotoğrafladım. Sağlık kurumuna attım resmi. Sonra doktorumuzu aradım. Sadece kızarıklıktı, pembemsiydi. Daha önceden de vücudunda oluyordu. Doktor ile konuşup kremini sürdüm. Daha önce yaptığı banyolarda vücudunda kızarıklıklar oluyordu, fakat o gün vücudunda daha fazla kızarıklıklar vardı. Yanık olsa vücutta su toplaması olurdu. Hastaneye sevk edildiğinde benim ilk gördüğüm durumdan daha ileri bir kızarıklık bulunuyordu."

Yaşlı bakımevi personeli tanık M.B, olay günü personelin kurumda kalan yaşlılara banyo yaptırdığını söyledi.

Uraz'ın cildinde soyulmalar olduğunu kendisine söylediğini ifade eden M.B, şunları kaydetti:

"Sağlık birimine haber verdim ve baktığımda dökülme şeklindeydi. Sonra suyu kontrol ettik. Hemşire sıcaklığına baktığında ben de yanındaydım. Benim anladığım gibi yanık gibi durmuyordu. Kızarıklık bile bulunmuyordu. Ben suyun sıcaklığını kontrol etmedim. Yıkama işlemleri kovadan yapılıyordu."

Hakim, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Olay

Güzelbahçe ilçesindeki yaşlı bakımevinde, banyosu yaptırıldıktan 5 gün sonra 21 Eylül 2018'de vefat eden 85 yaşındaki Fatma Uraz'ın ölümüne ilişkin, ailesinin şikayeti üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Pek çok rahatsızlığı bulunan Fatma Uraz'ın vücudunda yanık izleri görüldüğü belirtilirken, Fatma Uraz'a son banyosunu yaptıran hastabakıcı T.A. ile yaşlı bakımevi sorumlusu N.Ö. hakkında, "taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı. İddianamede T.A, "asli", N.Ö. "tali kusurlu" olarak değerlendirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Münir Karaloğlu İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title