Haberler

İzmir'de engelli çocuğu istismar ettiği öne sürülen sanığa 20 yıl hapis

Güncelleme:

İzmir'in Konak ilçesinde 16 yaşındaki işitme ve zihinsel engelli çocuğa yönelik "cinsel istismar" suçlamasıyla yargılanan sanığa 20 yıl hapis cezası verildi.

İzmir'in Konak ilçesinde 16 yaşındaki işitme ve zihinsel engelli çocuğa yönelik "cinsel istismar" suçlamasıyla yargılanan sanığa 20 yıl hapis cezası verildi.

İzmir'de 2 yıl önce, 16 yaşındaki çocuğun dedesi, torununun cinsel istismara uğradığı şüphesiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

Adli Tıp Kurumundan alınan rapor ve çocuğun beyanları üzerine H.K. (28) hakkında soruşturma başlatıldı.

Sanık hakkında "zincirleme olarak çocuğun cinsel istismarı" ve "çocukları fuhşa teşvik etmek, yaptırmak veya aracılık etmek" suçlarından dava açıldı.

Yargılama

Olaya ilişkin dava, İzmir 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Karar duruşmasına tutuksuz yargılanan H.K, mağdurun dedesi, taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı.

Mağdurun avukatı, çocuğun istismarının açık olduğunu belirterek sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

Cumhuriyet savcısı, H.K'nin çocuğa yönelik "zincirleme olarak çocuğun cinsel istismarı" ve "çocuğu fuhşa teşvik etmek, yaptırmak veya aracılık etmek" suçundan cezalandırılması yönünde görüş bildirdi.

Sanık H.K. ise beraatini talep etti.

Hüküm

Mahkeme heyeti, "aynı mağdura karşı birden fazla kez cinsel istismar" suçundan sanığı 12 yıl 6 ay hapisle cezalandırdı.

Heyet sanığa, "çocuğu fuhşa teşvik etmek, yaptırmak" suçundan da 7 yıl 6 ay hapis cezası ile 15 bin lira adli para cezası verdi.

Cezada indirim uygulanmasına yer olmadığına karar veren mahkeme heyeti, sanığın tutuklanmasına da hükmetti.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Adli Tıp İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title