Haberler

İzmir - Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de Servis ve kamu araçlarının vatandaşları taşıdığı görüldü CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, bu göreve seçildikten sonra İzmir'e ilk kez Atatürk Stadyumu'nda toplu açılış töreni için geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de

Servis ve kamu araçlarının vatandaşları taşıdığı görüldü

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, bu göreve seçildikten sonra İzmir'e ilk kez Atatürk Stadyumu'nda toplu açılış töreni için geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özel uçakla saat 17.00 sıralarında geldiği Adnan Menderes Havalimanı'ndan Ege Ordu Komutanlığı Karargahı'na gidip Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi'yi ziyaret etti. Cuhurbaşkanı Erdoğan başbakanlığından buyana, 11 yıldır bu görevi yürüten Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nu da ilk kez makamında ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP ve Ak Parti Belediye Meclis Grup Başkanvekilleri ve Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ile kapıda karşıladı. Daha sonra Başkanlık Makamı'nda Erdoğan ve Kocaoğlu 20 dakika görüştü. Kocaoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kısa bir brifing verdiği, yeni açılan Fuar İzmir, kentin turizm potansiyelini anlattığı öğrenildi. Görüşmenin sonunda Başkan Kocaoğlu, Erdoğan'a gümüş Saat Kulesi Heykelciği hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kocaoğlu'na bir plaket verdi. Görüşme sonunda Kocaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıya kadar uğurladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Başbakanlığı döneminde de Erdoğan'ı İzmir'e her gelişinde Adnan Menderes Havalimanı'nda karşılayıp, uğurlamıştı.

Cumhurbaşkanı buradan da hemen yakındaki İzmir Valiliği'ne geçip, Vali Mustafa Toprak'tan brifing aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın giriş ve çıkışında Konak Meydanı'nda toplanan vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

SERVİS VE KAMU ARAÇLARI TAŞIDI

Cumhurbaşkanının gelişi nedeniyle Çevre Yolu ve geçiş güzergahları trafiğe kapatıldı. Bu sırada kilometrelerce araç konvoyu oluştu. Toplu açılış töreninin yapılacağı Atatürk Stadyumu'nun Mersinli kapısı tarafından 2816 sokak trafiğe kapatıldı. Atatürk Stadyumu'nun üst kısımları kırmızı beyaz balonlarla süslendi. Atatürk Stadyumu'na gelen vatandaşları çok sayıda servis aracı taşıdı. Servis araçları dışında Maliye Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Kınık Belediyesi, Kemalpaşa Belediyesi gibi kamu kurumu araçları da törene vatandaşları taşıdığı görüldü.

Stadyumun çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Girişte polisler üst araması yaptı. Sıcak hava nedeniyle stada pet su şişeleri ile gelen vatandaşlar şişeleri güvenlik kontrolünden geçerken bırakmak zorunda kaldı.

Polis her türlü kalem, çakmak, krem kutusu, parfüm, makyaj malzemesi, deoderont gibi sert materyalleri stadyum içine almadı. Vatandaşlar bu materyalleri güvenlik noktasında bırakınca yığılma oldu.

Polis helikopteri sürekli stadyum çevresinde kontrol uçuşu yaptı.

Stadyumunun dış duvarlarına İzmir milletvekili adayları Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Nükhet Hotar ve İbrahim Turan'ın üzerinde 'Sayın Cumhurbaşkanımız İzmir'e hoşgeldiniz' yazılı dev pankartları asıldı.

Stadyumun dış duvarlarına açılışı yapılan projelerin bakanlıklara göre ayrı ayrı içeriklerini tanıtan pankartlar ile Türk bayrakları asıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adnan Menderes Havalimanı Recep Tayyip Erdoğan Aziz Kocaoğlu Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title