Haberler

İzmir Annesinin Yaptığı Tatlıları Satarak Kazandığı Parayla Milletvekili Aday Adaylığına Başvurdu

İzmir'de yaşayan ve annesinin yaptığı tatlıları kahvehanede satarak geçinen 20 yaşındaki üniversitesi öğrencisi Abdülhamit Aktaş, 24 Haziran seçimleri için AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

İzmir'de yaşayan ve annesinin yaptığı tatlıları kahvehanede satarak geçinen 20 yaşındaki üniversitesi öğrencisi Abdülhamit Aktaş, 24 Haziran seçimleri için AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. Aktaş tanesini 5 TL'den sattığı tatlıdan kazandığı parayla 3000 TL'lik adaylık ücretini yatırdı. Ege Üniversitesi Tarih Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olan ve İzmir'de AK Parti'nin gençlik kollarında çeşitli görevlerde bulunan Abdülhamit Aktaş, ailesinin ve kendisinin geçimini sağlamak için, annesinin yaptığı 'trileçe' ve 'tiramisu' tatlılarını, Bornova Meydanı'ndaki kahvehaneler sokağında satıyor. Önceleri seyyar arabayla çalışan, ancak zabıtayla sorunlar yaşadıktan sonra bir kahvenin masasına tezgah açıp burada sabit olarak çalışmaya başlayan Aktaş, 24 Haziran seçimleri için AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. Aktaş, insanların bu karara şaşırdığını belirterek, Sayın Cumhurbaşkanımız seçilme yaşını 18'e düşürdü. Ben de AK Parti'ye çeşitli şekillerde yıllardır hizmet etmiş birisi olarak bu göreve soyundum dedi.

TANESİ 5 TL'DEN TATLI SATTI 3000 TL'LİK ADAYLIK ÜCRETİNİ YATIRDI

Akşümüstü geldiği kahvehanede saat 02.00'a kadar durduğunu ve plastik kutulara paketlediği tatlıları masanın üzerine sererek sattığını söyleyen Aktaş, Ben henüz öğrenciyim. Annem ve babam da ayrı. Bir erkek kardeşim var, lise son sınıf öğrencisi. Kardeşimin ve kendimin eğitim masraflarını, evin geçimini sağlamak için çalışmak zorundayım. Şu ana kadar çeşitli işler yaptım, mobilyacılık ve kafeteryalarda bekçilik bunlardan bazıları. Son olarak da tatlıcılık yapmaya başladım. Aday adaylığı için yatırmam gereken 3000 TL'lik ücreti, tanesini 5 TL'den sattığım tatlılarla kazandım. Anlayacağınız tatlıdan kazandığım para adaylığa gitti. Yaptığım işten utanmıyorum, alın terimle çalışıp ekmeğimi kazanıyorum dedi. Aktaş, insanların verdiği karara çok şaşırdığını, yaşının küçük olmasını yadırgadiklarını belirterek, kendine güvendiğini söyledi.

SEÇİLİRSEM EĞİTİM KONUSUNA YOĞUNLAŞACAĞIM

Milletvekili olması durumunda, çok yakından tanıdığı gençlerin sorunları için çalışacağını ifade eden Aktaş, Elbette 60-70 yaşlarında milletvekillerimiz var ve hepsine saygı duyuyorum. Fakat ben üniversitede ve partimizin gençlik yapılanmalarında başkanlıklar yaptım. Gençlerin maddi manevi tüm sorunlarını çok yakından biliyorum. Milletvekili olursam, özellikle eğitim konusunda çalışmalar yapacağım. Gençlerin neye ihyitacı olduğunu iyi biliyorum dedi.

Aktaş, parti teşkilatlarını gezdiği için 3 haftadır tatlı satmaya vakit ayıramadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Ak Parti Bornova İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title