Haberler

İtalyan aşçıdan Torosların zirvesinde ballı tatlı

Güncelleme:

İTALYAN Aşçı Claudio Chinali, Mersin'de Toros Dağları'nın zirvesinde 2 bin 500 rakımında yer alan Eğriçayır Yaylası'nda ballı tatlı yaptı.

Kekik, keven, yaban yoncası ve binlerce çiçeğin bir arada olduğu Türkiye'nin en önemli bal üretim merkezlerinden biri olan Eğriçayır Yaylası'nda arıcı Celal Çay ile Erdemli Belediyesi, İtalyan aşçı Claudio Chinali'yi misafir etti.  Kovanların içerisine giren İtalyan aşçı ile arıcı Çay, bal çıkardı ve ardından çayır kenarındaki arıların yanına geçti. Eğriçayır'da arı kovanlarının yanında kurulan mini mutfakta usta aşçı, 'Sidas' tatlısı yaptı.  İtalyan aşçı, tatlıyı Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'ya ikram etti. Bölgenin tanıtımı için gayret ettiklerini anlatan Başkan Tollu, "2 bin 500 rakımdayız. Erdemli'nin güzelliklerini dünyaya yaymaya çalışıyoruz. Erdemli'nin her bir metrekaresi gerçekten güzelliklerle dolu bir hüviyette. Onun için bu kentte yaşamaktan gerçekten biz mutluyuz, bahtiyarız. Kentimizin güzelliklerini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyoruz. Eğriçayır Balı da dünyada birincilik alan dünyada nam salan ve dünyada Erdemli'yi tanıtan, ülkemizi tanıtan hüviyette bir bal. Onun için bu balın güzelliklerini, bu balın asıl kaynağında İtalyan şefimizle birlikte bir tatlı yapalım istedik" dedi.

ÇOK LEZZETLİYDİ

Arıcı Celal Çay ise, "Bugün burada Eğriçayır Yaylası'ndayız. Üretmiş olduğumuz balla, misafirimiz İtalyan şef Mr. Chinali, Claudio Chinali bize, meşhur Sardinya Adası'nın ballı tatlısını yaptı 'Sidas' ve çok lezzetliydi. Kendisi geldi bize burada Eğriçayır'da üretmiş olduğumuz balla, yine Eğriçayır kekiğini, Eğriçayır'ın koyun peynirini kullandı ve burada belediye başkanımıza ve bize ikram etti, gerçekten çok lezzetli bir tatlıydı, kendisine teşekkür ederiz" diye konuştu.

BURASI SARDİNYA'YA ÇOK BENZİYOR

Eğriçayır Yaylası'na hayran kaldığını ifade eden İtalyan Aşçı Claudio Chinali, "İlk olarak Eğriçayır Balı ile tanıştık. Burası yer olarak da gerçekten üretimin nerede üretildiği çok önemli. Gerçekten fark ettik ne kadar doğal bir üretim var ne kadar kaliteli bir ürün, ne kadar lezzetli bir ürün. Biz de onur vermek istedik, bizi de gerçekten bu ürünü kullanmak mutlu ediyor. Onun için bir tane yöresel bir yemek denemek istedim 'Sidas' Sardinya Adası'nın meşhur bir tatlısı, burası Sardinya'ya çok benziyor, böyle coğrafi olarakta bu taraflara benziyor. Onun için de düşünüyordum bu yöresel bir şey, yöresel ürünleriyle, böyle kültürel köprüsü yaratarak bence çok güzel bir şey olur. Basit ürünler ama basit ürünlerle yapılan lezzetli ürünler, en iyi ürünleriyle gerçekten herkesi mutlu eder. Şu anda tatlıyı çocuklar yiyorlar, içerisinde bir hafif koyun peyniri eritiyoruz ve içerisinde buradan gelen kekik ve limon kabuğunu ilave edip erittik, ondan sonra hamuru kızarttık, üzerine de çiçek balını kullandık ve harika bir ürün yarattık. Biz gerçekten aynı dünyadan geliyoruz, Türkiye ve İtalya, Akdeniz memleketleri kültürleri çok benzer. Benim için İtalyan yemekleri yapmak çok kolay geliyor. Artı olarak ben senelerce çok sayıda Türk yemeğini İtalya'da yaptım. Çünkü böyle bir kültürel karışım her zaman var. Bizim kültürlerin çok eski bir tarihi var. Kültür ve tarihin olduğu yerde böyle bir köprü yaratmak çok kolay bir şeydir" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Toros Dağları Mersin Çay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title