Haberler

İtalya'dan AB'de benzinli ve dizel otomobillerin 2035'ten itibaren yasaklanmasına tepki

Güncelleme:

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Matteo Salvini, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) kabul edilen, 2035'ten itibaren yeni benzinli ve dizel binek ile hafif ticari araçların satışına yasak getiren karara tepki gösterdi.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Matteo Salvini, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) kabul edilen, 2035'ten itibaren yeni benzinli ve dizel binek ile hafif ticari araçların satışına yasak getiren karara tepki gösterdi.

Salvini, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, AP'de bugünkü oylamayla kabul edilen yasaklama kararını sert şekilde eleştirdi.

Matteo Salvini, "Çılgın ve şaşırtıcı bir karar. İtalyan ve Avrupa sanayisine, işçilerine karşı Çin yararına bir karar. İdeoloji mi, cehalet mi yoksa kötü niyet mi?" paylaşımında bulundu.

Bu arada, İtalya'da sağ koalisyon hükümetini oluşturan aşırı sağcı Giorgia Meloni'nin partisi İtalya'nın Kardeşleri (FdI), Salvini'nin partisi (Lig) ve Silvio Berlusconi'nin partisi Forza Italia'nın, AP'deki oylamada yasa tasarısı aleyhinde oy kullandığı basına yansıdı.

Strazburg'da gerçekleştirilen AP Genel Kurul oturumunda otomobillere ve hafif ticari taşıtlara yeni karbon emisyon standartları getirecek düzenleme oylanmıştı.

AB'nin iklim hedefiyle uyumlu olarak yeni otomobillere yönelik katı karbon emisyon standartları getiren yasa, 340 "evet", 279 "hayır" ve 21 "çekimser" oyla kabul edilmişti.

Buna göre, AB üyesi ülkelerde 2035'ten itibaren satılacak yeni bütün otomobil ve hafif ticari araçların sıfır emisyonlu olması gerekecek, ayrıca otomobil üreticileri, 2035'e kadar karbon emisyonlarını yüzde 100 azaltacak. Böylece, AB ülkelerinde söz konusu tarihten itibaren benzinli ve dizel de dahil içten yanmalı motora sahip yeni otomobil satışı yapılamayacak.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title