Haberler

İtalya'da açlık grevi yapan anarşist mahkum için protesto yürüyüşleri yapıldı

Güncelleme:

İtalya'da toplanan göstericiler, açlık grevi yapan anarşist mahkum Alfredo Cospito'nun cezaevi koşullarına tepki göstermek için yürüyüş düzenledi.

İtalya'da toplanan göstericiler, açlık grevi yapan anarşist mahkum Alfredo Cospito'nun cezaevi koşullarına tepki göstermek için yürüyüş düzenledi.

Cezaevinde sıkı tecrit koşullarında tutulduğu için 100 günü aşkındır açlık grevi yapan 55 yaşındaki Cospito'yla dayanışma ve kamuoyunda "41bis" adıyla bilinen sıkı tecrit koşullarını protesto için ülke genelinde protesto yürüyüşleri yapıldı.

Başkent Roma'nın işlek meydanlarından Vittorio Emanuele 2'den başlayan yürüyüş, geniş güvenlik önlemleri altında Prenestina Caddesi'ne kadar sürdü.

Yaklaşık 800 kişinin katıldığı yürüyüş sırasında göstericiler sık sık meşale yakıp ses bombaları patlattı.

Caddede barikat kurmak isteyen göstericilere güvenlik güçleri müdahale etti. Çıkan küçük çaplı arbedede 2 kişi yaralandı, 3 kişi de gözaltına alındı.

Milano'daki Opera Cezaevi'nde tutulan Cospito için bu kentte de gösteri yapıldığı belirtildi.

Cospito'nun tutulduğu cezaevi yakınlarında bir araya gelip cezaevinin korkularına yaklaşmayı deneyen 200'ü aşkın göstericinin güvenlik güçlerine, basın mensuplarına ve cezaevine taş ve patlayıcı madde attığı bildirildi.

Alfredo Cospito'ya destek için Roma ve Milano'nun yanı sıra Bari ve Cagliari kentlerinde de gösteriler düzenlendi.

Başbakan Meloni'den "tansiyonu düşürün" çağrısı

Cospito'nun durumu, iktidar ve muhalefet tartışmalara yol açarken, Başbakan Giorgia Meloni, Corriere della Sera gazetesine yazdığı mektupta, anarşistler nedeniyle durumun ciddi şekilde tırmandığını ve bunun farklı sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulundu. Meloni, Cospito konusu sebebiyle kendi partisinin parlamenterleri ve herkesi tonu düşürmeye çağırdığını hatırlattı.

Karıştığı farklı hadiselerde devletin güvenliğine kastetmek suçlamasıyla aldığı mahkumiyet nedeniyle 10 yıldır cezaevinde olan anarşist elebaşı Cospito, cezaevi dışına gönderdiği mesajlarda şiddete teşvik ettiği gerekçesiyle Mayıs 2022'den beri kamuoyunda "41bis" adıyla bilinen yasa çerçevesinde sıkı tecrit altında tutuluyor.

Alfredo Cospito, sıkı tecride alınmasını protesto için 100 günü aşkındır yaptığı açlık grevi nedeniyle 40 kilo kaybetmesinin ardından, avukatlarının talebi ve savcılığın da olur vermesiyle 30 Ocak'ta Sassari'deki cezaevinden Milano'daki Opera cezaevine nakledilmişti.

Cospito için İtalyan diplomatların araçları ateşe verilmişti

İtalya Dışişleri Bakanlığı, 28 Ocak'ta İspanya'nın Barselona kentindeki İtalyan Başkonsolosluğunun girişinin tahrip edildiğini, Almanya'nın başkenti Berlin'deki büyükelçilikte görevli İtalyan diplomatının aracının kundaklandığını açıklamıştı.

Berlin'dekine benzer bir hadise, 3 Aralık 2022'de Yunanistan'ın başkenti Atina'daki İtalyan Büyükelçiliği başkatibinin aracının ateşe verilmesiyle de yaşanmıştı.

Söz konusu şiddet eylemlerinin, açlık grevi yapan Cospito'nun durumunu protesto maksadıyla anarşist gruplarca yapıldığı belirtilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Mahkum İtalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title