Haberler

İstanbul Valiliği Mimar Sinan'ın eserlerini kitap haline getirdi

Güncelleme:

İstanbul Valiliği, 9 Nisan'daki "Mimar Sinan'ı Anma ve Mimarlar Günü" dolayısıyla Mimar Sinan'ın İstanbul'daki eserlerini "İstanbul ve Mimar Sinan" isimli kitapta bir araya getirdi.

İstanbul Valiliği, 9 Nisan'daki " Mimar Sinan'ı Anma ve Mimarlar Günü" dolayısıyla Mimar Sinan'ın İstanbul'daki eserlerini "İstanbul ve Mimar Sinan" isimli kitapta bir araya getirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Osmanlı İmparatorluğu'nun baş mimarı Mimar Sinan'ın eserleri, kullandığı teknikler ve sahip olduğu mimari dehayla zamana karşı meydan okumaya devam ettiği belirtildi.

Birçok kentte bulunan köprü, cami, medrese, han, kervansaray gibi pek çok yapıda imzası bulunan Mimar Sinan'ın azgın sulara köprüler inşa ettiği, İstanbul'a kemerlerle su taşıdığı aktarılan açıklamada, Mimar Sinan'ın kuşlar için yuva, cihan padişahları için de ebedi istirahatgahlar yaptığı kaydedildi.

İstanbul'un her köşesinde eserleriyle yaşayan Koca Sinan'ın gelecek nesillerden tek dilediğinin hayırla yad edilmek olduğuna dikkati çekilen açıklamada, Mimar Sinan'ın İstanbul'daki eserlerinin özel bir kitap haline getirildiği aktarıldı.

???????Açıklamada, geçmişten geleceğe ışık tutan ve 4 bölümden oluşan kitapta Mimar Sinan'ın İstanbul'daki eserlerinin detaylı bir şekilde ele alındığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Kitapta kentteki eserlerin yanı sıra Mimar Sinan'ın Sai Mustafa Çelebi'ye yazdırdığı Tezkiretü'l Bünyan ve Tezkiretü'l Ebniye adlı eserler de yer alıyor. Prof. Dr. Suphi Saatçi'nin kaleme aldığı ' İstanbul ve Mimar Sinan' kitabının yayın yönetmenliğini İstanbul Valisi Ali Yerlikaya üstleniyor. Prof. Dr. Ergün Yolcu, Bülent Günal, Muammer Karadeniz, Banu Karakuş ve Esra Mutlu'nun yayın kurulunda yer aldığı çalışmanın fotoğraflarında Tayfun Karabağ imzası bulunuyor."

Kaynak: AA / Güncel

Mimar Sinan İstanbul Mimar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title