Haberler

İstanbul Shopping Fest İçin Geri Sayım Başladı

İSTANBUL'u alışveriş destinasyonu olarak cazibe merkezi haline getirmek amacıyla 2011'den itibaren düzenlenen İstanbul Shopping Fest(İSF), bu yıl 'paylaşmak' temasıyla 1-16 Temmuz tarihleri arasında 7'nci kez alışveriş tutkunlarıyla buluşacak.

İSTANBUL'u alışveriş destinasyonu olarak cazibe merkezi haline getirmek amacıyla 2011'den itibaren düzenlenen İstanbul Shopping Fest(İSF), bu yıl 'paylaşmak' temasıyla 1-16 Temmuz tarihleri arasında 7'nci kez alışveriş tutkunlarıyla buluşacak.

İSF 2017'nin tanıtımı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile İstanbul Ticaret Odası(İTO) Başkanı İbrahim Çağlar'ın katılımlarıyla düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleşti. İTO'nun, Eminönü'ndeki merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Kadir Topbaş, İstanbul'un dünyada hak ettiği yere gelmesi için çalıştıklarını ifade etti. İSF'nin 2011 yılından beri yapıldığını anımsatan Topbaş, etkinliğin her geçen yıl gelişerek dünyada kabul gördüğünü söyledi. Topbaş, " 2016 maalesef hem İstanbul hem de Türkiye için sıkıntılı bir yıl oldu. Çok kısa zamanda toparlanan bir şehir ve ülkeyiz. Bunu milletçe başardık" dedi.

"İSTANBUL'UN SADECE BİR ALIŞVERİŞ DEĞİL HER YÖNÜYLE YAŞANABİLME İMKANI VAR"

İstanbul Shopping Fest'in her yıl yüzde 20-30'luk artışlarla büyüdüğüne vurgu yapan Kadir Topbaş, " 2015'de bir önceki yıla göre yüzde 48 büyümüşüz. Kaybettiklerimizi telafi etme adına 2017'nin çok daha farklı gelişeceğine inanıyorum. İstanbul çok önemli bir fırsat ortaya koyuyor. İstanbul'un sadece bir alışveriş değil her yönüyle yaşanabilme imkanı var. Mevsim de buna uygun ve duyarlı bir mevsim. Hep beraber bu şehrin Shopping Fest'te dünyada en önde gelen bir merkez olmasını arzu etmekteyiz. Bunu kesinliklikle başaracağız" diye konuştu.

İTO BAŞKANI ÇAĞLAR, ETKİNLİKLERİ ANLATTI

İTO Başkanı İbrahim Çağlar da konuşmasında İSF'yi küresel bir marka haline getirdiklerini söyledi. Etkinliğin İstanbul'daki birçok kurum ve kuruluşun birlikte hareket etmesiyle çok güçlü hale geldiğini ifade eden Çağlar, İSF etkinlikleri kapsamında bu yıl sanat ve tasarım etkinliklerine de yer vereceklerini bildirdi.

"200'E YAKIN YERLİ VE YABANCI TASARIMCI KATILACAK"

İstanbul'a sadece alışveriş için gelinmediğini bununla birlikte İstanbul'un kültürünü ve sanatını da görmeye geldiklerini belirten Çağlar, bundan dolayı bu yıl farklı konsept ve tasarımların olacağını ifade etti. Çağlar, İSF ile ilgili şu bilgileri verdi:

" 9 AVM'de tüm etkinliklerimiz gerçekleştirilecek. Toplamda 200'e yakın yerli ve yabancı tasarımcı, 15'e yakın sanatçı ve sergi, 150 civarında atölye ve sohbet programı, 30'u aşkın müzik ve dans performansı sergilenecek. Bu etkinlikler 16 gün boyunca devam edecek."

"16 TEMMUZ İLE SINIRLAMAMIZIN SEBEBİ 15 TEMMUZ'DA YAPILACAK OLAN ANMA ETKİNLİKLERİ"

İbrahim Çağlar, 15 Temmuz darbe girişiminden dolayı geçen yıl etkinliğe katılan kişi sayısında azalma olduğunu, bu yıl katılımın artacağını bildirdi. Daha önceki yıllarda bir ay süren İSF'nin bu yıl 16 gün boyunca yapılacak olmasıyla ilgili bir soruya Çağlar, "Bu yıl 15 Temmuz'da ülkemizde şehitleri anma etkinliklerimiz olacaktır. Shopping Fest'te süre olarak bayramdan hemen sonra başlamak zorunda. Biz bunu 16 Temmuz ile sınırlamamızın sebebi 15 Temmuz'da yapılacak olan etkinlikler ile shopping fest etkinliklerinin aynı tarihe denk gelmemesidir" şeklinde konuştu.

İSTANBUL SHOPPİNG FEST

Öte yandan İSF'nin yeni konsepti ile bu yıl alışveriş tutkunları ilkleri yaşayacak. Ziyaretçiler, Design İSF alanlarında "Sanat, Tasarım ve Atölye" çerçevesinde sergilerden söyleşilere, dinletilerden enstalasyonlara kadar farklı etkinliklere katılma fırsatı yakalayacak.

Akasya, Capitol, Emaar Square, Forum İstanbul, İstinyePark, Kanyon, Palladium, Venezia Mega Outlet ve Zorlu Center'da kurulacak "Design İSF" alanları, ziyaretçileri alışveriş fırsatlarının yanı sıra tasarım ve sanat ile buluşturacak.

ÜNLÜ MODA TASARIMCILARINA ULAŞMA İMKANI

Design İSF alanları, katılımcılara Bahar Korçan, Arzu Kaprol ve Gamze Saraçoğlu gibi moda dünyasının tanınmış tasarımcılarının yanı sıra mücevher, aksesuar, mobilya, seramik, grafik, kumaş, kitap, kırtasiye, cam, takı, aydınlatma ve organik gıda gibi alanlarda fark oluşturan üreticilerin ürünlerine de ulaşma imkanı sağlayacak. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Çağlar Kadir Topbaş Eminönü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title