Haberler

Vatandaşlar bayram öncesi tatlı alışverişi yaptı

Güncelleme:

İstanbul'da Kurban Bayramı'nda misafirlerine tatlı ikram etmek isteyen vatandaşlar, arife günü baklava alışverişi yaptı.

Ramazan Bayramı'nda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan "tam kapanma" nedeniyle evlerinde misafir ağırlayamayan vatandaşlar, Kurban Bayramı'nda misafirlerine baklava ikram edecek.

Bir tatlı firmasının genel müdürü Murat Güllü, yaz sıcaklarında ferahlamak için soğuk baklava, vişneli baklava ve baklava parçacıklı dondurma ürettiklerini ancak hiçbirinin fıstıklı ve cevizli baklavanın "tahtını sallayamayacağını" söyledi.

"Tepsiyle sipariş vermede artış var"

Bayram için klasik baklavaların tercih edildiğini, şeker ve çölyak hastası büyükler için diyabetik ve glütensiz baklava satın alanların da artığını belirten Güllü, "Vegan baklavanın da revaçta olduğunu söyleyebiliriz. Açılma ve aşılamanın artmasıyla önceki bayramlarda kutu olarak verilen siparişler yerine tepsiyle sipariş vermede artış var." dedi.

"Bu bayram gelen giden fazla olacak"

Yunanistan'da yaşayan Ozan Kemal Turla, aldığı fıstıklı baklava ve fıstıklı dürümü Yunanistan'a götüreceğini söyledi.

Muzaffer Karakuş ise glütensiz baklava ile klasik baklava aldığını dile getirerek, "Bu bayram gelen giden fazla olacak. İnşallah bu bayram geniş aile olarak kutlarız. Evin büyüğü olarak hemen hemen herkes bize gelir." dedi.

Adnan Aslan da 7 kilo tatlı aldığını belirterek, "Az bile aldım. Gelen misafirlerimize, dostlarımıza ikram edeceğiz. Bu kadar tatlı 4 gün için bile az. Belki tekrar sipariş verebilirim. Geçen bayram da aldım ama gelen giden olmadığı için çok az aldım." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title