Haberler

İsrail Savunma Bakanı Gantz'dan Doğu Kudüs'te istikrarının korunması için "sorumluluk" çağrısı

Güncelleme:

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Filistin yönetimi ve bölgedeki tüm yönetimleri Mescid-i Aksa'nın da yer aldığı Doğu Kudüs'te güvenlik istikrarının korunması için "sorumlu davranmaya" çağırdı.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Filistin yönetimi ve bölgedeki tüm yönetimleri Mescid-i Aksa'nın da yer aldığı Doğu Kudüs'te güvenlik istikrarının korunması için "sorumlu davranmaya" çağırdı.

Savunma Bakanı Gantz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Filistin yönetimi ve bölgedeki tüm yönetimleri, Ramazan Bayramı öncesinde uygulamak istediğimiz sivil politikanın bileşenlerini genişletebilmemiz için sorumlu davranmaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Gantz, Batı Şeria'dan Doğu Kudüs'e Filistinlilere verilen akraba ve Mescid'i Aksa ziyareti izinlerine işaret ederek, "Güvenlik gerginliğine bakılmaksızın akraba ziyaretleri ve ibadet özgürlüğüne izin verme kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Filistinlileri İsrail güçlerine taş atmakla suçlayan Gantz, İsrail'in ibadet özgürlüğünü ve Mescid-i Aksa'nın statükosunu koruduğunu savundu.

Ürdün, 18 Nisan'da, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'daki baskınlar ve ihlallere tepki olarak İsrail'in Amman Büyükelçiliği Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırmış ve protesto mektubu vermişti.

Birleşik Arap Emirlikleri de 19 Nisan'da, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla ilgili İsrail'in Abu Dabi Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırarak kınama ve protestosunu iletmişti.

Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınları arttı

Fanatik Yahudiler, 15 Nisan Cuma günü başlayan ve bir hafta sürecek Hamursuz Bayramı'nda Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarını artırdı.

Yahudi yerleşimci gruplara Mescid-i Aksa'ya baskınlarında İsrail polisi de eşlik ediyor.

Mescid-i Aksa'ya 15 Nisan Cuma günü sabah namazının ardından baskın düzenleyen İsrail güçleri, Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve kauçuk kaplı mermiyle müdahale etmişti. Olaylarda 152 Filistinli yaralanmış, yüzlercesi de gözaltına alınmıştı.

Fanatik Yahudiler dün de İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin egemenliği ihlal ediliyor

Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

Ancak Yahudiler, 2003'ten bu yana idarenin izni olmadan İsrail'in tek taraflı kararıyla polis eşliğinde kutsal mabede giriyor.

Bu girişleri baskın olarak nitelendiren Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiğini belirtiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Kudüs İsrail Aksa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title