Haberler

İsrail, Batı Şeria'da 45 kilometrelik duvar inşa etmeye başladı

Güncelleme:

İsrail'in, işgal altındaki Batı Şeria'da 45 kilometre uzunluğunda ve 9 metre yüksekliğinde beton duvar inşasına başladığı bildirildi.

İsrail'in, işgal altındaki Batı Şeria'da 45 kilometre uzunluğunda ve 9 metre yüksekliğinde beton duvar inşasına başladığı bildirildi.

İsrail Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Savunma Bakanlığı'na bağlı Sınır ve Temas Hattı İdaresi ile İsrail Ordusu Merkez Komutanlığı'nın, Batı Şeria'nın kuzeyindeki temas hattı boyunca 45 kilometrelik güvenlik duvarı inşa etmeye başladığı" belirtildi.

Açıklamada, 9 metre yüksekliğindeki "devasa bir beton duvarın, koruma prosedürleri ve diğer teknolojik önlemleri içereceği" kaydedildi.

Yeni duvarın, yaklaşık 20 yıl önce inşa edilmiş bir çitin yerini alacağı ifade edildi.

Açıklamada, sözlerine yer verilen İsrail Savunma Bakanlığı Sınır Müdürlüğü Başkanı Eran Ophir, "Çalışmalar yaklaşık bir yıl sürecek. Duvarın herhangi bir kapalı kısmı İsrail'e girişi engelleyecektir. Aynı zamanda temas hattında bulunan boşlukları kapatmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail, Filistinlilerin Batı Şeria'dan İsrail'e sızmasını önlemek istediğini söylüyor.

20 yıl önce, Haziran 2002'de İsrail, Filistinlilerin İsrail topraklarına sızmasını önleme bahanesiyle, 1967'den beri işgal altında tuttuğu Batı Şeria topraklarına, "Utanç Duvarı ve Apartheid Duvarı" olarak da adlandırılan Ayrım Duvarı inşa etmeye başladı. İsrail'in bu adımı Filistin yönetimi ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kınanmıştı.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, yayınladığı raporlarda, Ayrım Duvarı'nın 712 kilometre uzunluğunda olduğunu ve bunun %85'inin 1967 sınırlarını belirleyen 'Yeşil Hat' üzerinde değil Batı Şeria bölgesinde yer aldığına dikkati çekmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title