Haberler

İspanya'da metal işçileri tekrar polisle çatıştı

Güncelleme:

İspanya'nın Cadiz kentinde maaş zammı için düzenlenen protesto gösterilerinin 8. gününde metal işçileri, kent sokaklarında barikatlar kurarak polisle çatıştı.

İspanya'nın Cadiz kentinde maaş zammı için düzenlenen protesto gösterilerinin 8. gününde metal işçileri, kent sokaklarında barikatlar kurarak polisle çatıştı. Polis ekipleri ise protestoculara cop, biber gazı ve plastik mermilerle sert müdahalede bulundu.

Geçtiğimiz hafta İspanya'nın Cadiz kentinde sendikalar ve işverenler arasında maaş anlaşmasına ilişkin müzakerelerin durdurulması üzerine sendikalar, kentteki metal işçilerine protesto düzenleme çağrısında bulunmuştu. Çağrının ardından bir araya gelen yaklaşık 20 bin metal işçisi ise, maaş zammı talep ederek Cadiz kentinde protesto gösterisi düzenlemişti. Cadiz kentinde başlayarak bugün 8. gününde devam eden protestolarda metal işçileri bir araya gelerek, ülkenin yükselen enflasyon oranına uygun olarak daha yüksek maaş talep etti. Protesto sırasında kent sokaklarında barikatlar kurarak yolları araç trafiğine kapatan işçiler, protestolara müdahale etmesi için olay yerine sevk edilen polisle çatıştı. Polis ekipleri ise, dağılmayı reddeden protestoculara cop, biber gazı ve plastik mermilerle sert müdahalede bulunurken, yer yer işçiler ile polis arasında yumruk yumruğa arbede yaşandı. Çıkan olaylarda savaş alanına dönen Cadiz sokaklarında biber gazı nedeniyle göz gözü görmez hale gelirken, polis tarafından olaylarda yaralı, can kaybı veya gözaltına alınan protestocu sayısına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan İspanya'da enflasyon oranı, enerji maliyetlerinin de etkisiyle, yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Ülkede geçtiğimiz Ekim ayında enflasyon seviyesinin yüzde 5,5 seviyesine ulaşması üzerine ücretleri sabit kalan birçok vatandaş, duruma karşı tepki göstermişti. Yüzlerce vatandaşın işsiz kaldığı Cadiz kenti, yüzde 23'lük işsizlik oranı ile İspanya'nın en yüksek işsizlik oranına sahip kenti olmuştu.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İspanya Cadiz 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title