Haberler

İHA'lar için yeni özellik: Ege'de kuş uçurtmayacak!

Güncelleme:

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Anka'nın ardından Aksungur İHA'ya da MİLSAR radar entegrasyonu gerçekleştirildiğini duyurdu.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir tarafından bugün sosyal medya üzerinden yapılan paylaşıma göre, Anka'nın ardından Aksungur İHA'ya da MİLSAR radar entegrasyonu tamamlandı. Bu sayede en kötü hava koşullarında bile kara suları üzerinde uçan kuştan yüzen balığa her şey anlık olarak izlenebilecek.

Aksungur İHA, MİLSAR radar ile ilk uçuşunu yaptı!

Şuan için Anka ve Aksungur İHA'larda kullanılan MİLSAR radar, aslında helikopterler başta olmak üzere her türlü sabit kanatlı hava aracında kullanılabiliyor. Üstelik İHA'larda alışageldiğimiz CATS'in bulunduğu alana direkt olarak takılabiliyor. Bu sayede entegrasyon aşamasında oldukça kolay bir süreç söz konusu. Fakat Aksungur, Anka'nın aksine hem kamera hem de radarı aynı anda taşıyabiliyor.

Özellikle Deniz Kuvvetleri envanterinde yer alan Anka ve Aksungur İHA'larda kullanılma sebebi ise, geniş alanlarda gözetleme kabiliyetini bir üst seviyeye çıkartıyor. Öyle ki sis ve bulutlanma gibi kötü hava ve düşük görüş koşullarında bile düşük hızlı ve küçük boyutlu nesnelerden yüksek hızlı potansiyel hedeflere kadar her şeyi tespit edip takibini yapabiliyor.

Türkiye'nin Savunma Sanayii bütçesi açıklandı!

Dolayısıyla İHA'lar, doğal olarak bu yeni özellikleri sayesinde Ege başta olmak üzere Akdeniz ve Karadeniz'de büyük bir istihbarat kaynağı haline geliyor. Ayrıca baskılama ve taarruz operasyonlarında da arazi topografyası çıkarabilme gibi ek özellikleri sayesinde önemli rol oynayabiliyor.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir tarafından yapılan paylaşımda şunlar söylendi:

İHA-MİLDAR projemiz kapsamında geliştirilen Sentetik Açıklıklı Radarımız MİLSAR, ANKA'dan sonra AKSUNGUR'a da başarıyla entegre edildi ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız tarafından kullanılmaya başlandı. Hayırlı olsun.

MİLSAR yüksek çözünürlüklü SAR kabiliyeti, çoklu hedef takip yeteneği, düşük ağırlığı ve hızlı platform entegrasyonu özellikleriyle güvenlik güçlerimizin keşif ve gözetleme faaliyetlerindeki etkinliğin artırılmasına önemli katkı sağlayacak.

MİLSAR özellikleri

Yanca kapsama: 360 derece

Yükseliş kapsama: +10 / -55 derece

Maksimum menzil: 27 km

Minimum menzil 4 km

SAR çözünürlükleri: 3mx3m;1mx1mx;30cmx30cm

Çalışma voltajı: 20-30 VDC

Ortalama güç tüketimi: 600W

Ağırlık: 30kg

Boyut: 370mmx445mm

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title