Haberler

İşkur Genel Müdürü Yazıcı Açıklaması

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı, bu yıl haziran sonuna kadar başvuran işverenlere, 6 ay daha sigorta prim teşvikinden yararlanma imkanı sunulduğunu bildirdi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı, bu yıl haziran sonuna kadar başvuran işverenlere, 6 ay daha sigorta prim teşvikinden yararlanma imkanı sunulduğunu bildirdi.

Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, İşbaşı Eğitim Programı'nın, işverenlerin istihdam etmeyi planladıkları kişileri hiçbir gider olmadan yetiştirmesini, program sürerken veya sonunda istihdam etmesini, işsizlerin ise mesleki deneyim eksikliklerini gidermesini sağladığını belirtti.

6645 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girdiğine işaret eden Yazıcı, bu kapsamda İŞKUR'un, İşbaşı Eğitim Programı düzenleyen ve katılımcıları istihdam eden işverenlere getirilen teşviklere ilişkin çalışmalara hız verdiğini kaydetti.

Bu yönde gerekli düzenlemelerin yapılmaya başlandığını ifade eden Yazıcı, program süresine bağlı olarak katılımcılara net asgari ücret düzeyinde gelir elde etme imkanı verildiğini bildirdi.

Yazıcı, bunu sağlamak için öncelikle kursiyer zaruri gider ödemesinin günlük 25 liradan 36,5 liraya çıkarıldığını belirtti.

"Sigorta prim teşvikine 2015 Haziran sonuna kadar başvuran işverenlere, ilave 6 ay teşvikten yararlanma imkanı sunuldu" bilgisini veren Yazıcı, "İşverenlerimiz, 30 Haziran 2015'e kadar başlayan işbaşı eğitim programlarına katılan 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçükleri program sonrasında üç ay içinde işe almış olursa, 42 aylık teşvikten yararlanma süresi 48 aya, 30 aylık teşvikten yararlanma süresi ise 36 aya uzamaktadır" ifadelerini kullandı.

Yazıcı, işverenlerin, üzerindeki yükleri azaltmak için getirilen bu önemli fırsatı kaçırmayacağını ümit ettiğini vurguladı.

Bu düzenlemelerle işverenlerin maliyetinin azaltılarak rekabet gücünün artırılması ve işe aldıkları kişilerin uzun süre istihdamda kalmasının hedeflendiğini belirten Yazıcı, şunları kaydetti:

"2-10 sigortalı çalışanı olan işletmeye bir, 11 ve üstü sigortalı çalışanı olan işletmelere ise çalışan sayısının yüzde 10'u kadar elemanı alma imkanı sunulan programdan yararlanmak için bütün illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine başvurulması yeterlidir."

Kaynak: AA / Güncel

Nusret Yazıcı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title