Haberler

İrlanda'da Leo Varadkar, ikinci kez başbakanlık görevine getirildi

Güncelleme:

İrlanda'da Başbakan Michael Martin, koalisyon hükümetinin 2020 yılı seçimleri sonrası yaptığı anlaşma gereği görevini eski Başbakan Leo Varadkar'a devretti.

İrlanda'da Başbakan Michael Martin, koalisyon hükümetinin 2020 yılı seçimleri sonrası yaptığı anlaşma gereği görevini eski Başbakan Leo Varadkar'a devretti.

İrlanda'da parlamentonun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylama sonrası Leo Varadkar ikinci kez başbakanlık görevine getirildi.

İstifasını bugün İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins'e sunan Martin, başbakan olarak ülkesine hizmet etmenin kendisi için "onur" olduğunu söyledi.

İrlandalı bir anne ve Hintli bir babanın oğlu olan 43 yaşındaki Leo Varadkar, 2017-2020 yıllarında İrlanda başbakanı olarak görev yapmış ve ülkenin en genç başbakanı unvanına sahip olmuştu.

2020 yılında koalisyon kurulmuştu

2020 yılındaki seçimlerden solcu milliyetçi Sinn Fein Partisinin birinci parti olarak çıkması, 1920'lerdeki iç savaşın ardından kurulan ve o tarihten bu yana ülke siyasetinde etkili olan rakip Fine Gael ve Fianna Fail partilerini koalisyon kurmaya itmişti. Uzun süren görüşmelerin ardından, Yeşiller Partisi'nin de katıldığı koalisyon kurulmuştu.

Michael Martin, partisi Fianna Fail ile Varadkar'ın partisi Fine Gael arasında 2020 seçimlerinin ardından yapılan koalisyon anlaşması sonrası başbakanlık koltuğuna oturmuştu.

Koalisyon anlaşması ile 5 yıllık hükümet süresinin ilk yarısında Martin'in başbakanlık, Varadkar'ın ise Başbakan Yardımcılığı görevine getirilmesi kararlaştırılmıştı. Anlaşma, iki siyasetçinin kalan dönemde pozisyonlarını değiştirmesini öngörüyordu.

İrlanda'da hükümet konut krizi, enerji fiyatlarındaki yükseliş ve ulusal sağlık sistemindeki aksamaların yanı sıra Brexit sonrası İngiltere ile ilişkilerin yoluna koyulması gibi sorunlarla karşı karşıya bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Michael Martin Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title