Haberler

İran'ın Sistan-Beluçistan eyaletinde polisin açtığı ateş sonucu bir çocuk öldü

Güncelleme:

İran'ın Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı İranşehr ilçesinde polisin açtığı ateş sonucu 5 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği annesinin de yaralandığı bildirildi.

İran'ın Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı İranşehr ilçesinde polisin açtığı ateş sonucu 5 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği annesinin de yaralandığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Beluç Aktivistleri Örgütü Başkanı Abdullah Arif olayla ilgili ayrıntıları anlattı.

Arif, "Sistan-Beluçistan eyaletindeki İranşehr ilçesine bağlı Muhammeda kasabasında yol kontrol noktasındaki polis hareket halindeki bir araca ateş etti. Araçta bulunanlardan 5 yaşındaki çocuk açılan ateş sonucu hayatını kaybederken, annesi yaralandı." dedi.

Olay yerine gelen bölge sakinlerinin polisi protesto ettiğini dile getiren Arif, polisin ateş açarak göstericileri dağıttığını kaydetti.

Arif, "Polisin araca, uyuşturucu kaçakçılarını taşıdığı yanlış istihbaratı üzerine ateş ettiği öne sürülüyor. Halbuki şoför araçtan inip polise yüksek sesle, uyuşturucu olmadığını, araçta aile olduğunu söylemiş." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı.

Nikşehr'de silahlı çatışmada bir astsubay öldü

Öte yandan aynı eyalete bağlı Nikşehr ilçesinde gece saatlerinde, silahlı bir grup ile emniyet güçleri arasında çıkan çatışmada bir asker hayatını kaybetti.

Sistan-Beluçistan Emniyet Müdürü Ahmed Tahiri, olaya dair şunları söyledi:

"Nikşehr-İranşehr karayolunda polis kontrol noktasında dur emrine uymayan araç, polis memurlarının araştırmaları sonucu bulunmuştu. Araçtaki silahlı şahısla polis arasında çıkan çatışmada astsubay Sadık Kerimi Nedimi hayatını kaybetti."

Bölgede uyuşturucu kaçakçılarıyla polis arasında zaman zaman silahlı çatışmalar yaşanıyor.

İran'da terör örgütü kabul edilen "Ceyşul Adl", "Sünni Beluç halkının haklarını savunduğunu" öne sürerek, ülkenin güneydoğusundaki Pakistan sınırında yer alan Sistan-Beluçistan eyaletinde zaman zaman silahlı eylemler düzenliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Sistan İran Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title