Haberler

Irak'taki Türk Şoförlerinin Kuyruk Çilesi

Irak'ın Kerkük kentinde taşıdıkları malları teslim etmek için bekleyişlerini sürdüren Türk tır şoförlerinin kuyruk çilesi devam ediyor.

Irak'ın Kerkük kentinde taşıdıkları malları teslim etmek için bekleyişlerini sürdüren Türk tır şoförlerinin kuyruk çilesi devam ediyor.

Alınan bilgilere göre Türkiye'den Irak'a gönderilen mallar, Kerkük'te toplandıktan sonra ülkenin diğer bölgelerine gönderiliyor. Irak hükümeti, Türkiye'deki firmalardan satın aldığı malları gıda karnesiyle "devlet yardımı" adı altında kendi vatandaşlarına dağıtıyor. Ancak Kerkük Gıda Ambarı'ndaki malların sevkıyatı, Bağdat'tan gelen kamyon ve tır sayısının az olması nedeniyle istenen miktarda yapılamadı. Stokların eritilemediği ve kapasitenin dolduğu ambara Türk tırlarının getirdiği yeni mallar alınamıyor.

Yaşanan sıkıntı nedeniyle tırların, Kerkük Gıda Ambarı önünde oluşturduğu kuyruk kilometrelerce uzunluğa ulaştı. Türkiye'den getirdikleri malları ambarlara bırakmak için yaklaşık iki haftadır bekleyişlerini sürdüren şoförler, daha önce yaşamadıkları durumun biran önce düzeltilmesini istiyor.

"Can güvenliğimiz yok"

Irak'a sıvı yağ taşıyan tır şoförü Ahmet Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "bekletildikleri yerde can güvenliklerinin olmadığını" belirterek, "15 gündür burada bekliyoruz. Yüklerimizi boşaltmadılar. Paramız da kalmadı. Türk ve Iraklı yetkililerinden yardım bekliyoruz" dedi.

Bir başka tır şoförü Hüseyin Giryer de "Yaklaşık 500 tır kuyrukta bekliyor. Terör örgütü IŞİD'e 15 kilometre mesafedeyiz. Bu nedenle can ve mal güvenliğimiz tehlikede" diye konuştu.

Müslüm Yağmur ise Kerkük'teki ambar yetkililerinin malları almadığını söyleyerek, iki haftadır aynı çileyi yaşadıklarını kaydetti.

Tır şoförü Mustafa Uğur ise bazen Kerkük'ün çevresinde yaşanan çatışma seslerini duyduklarını, bunun kendilerini rahatsız ettiğini ve korktuklarını ifade etti. Kerkük Ambar Kurumu'nun malları almadığını anlatan Uğur, yerel yetkililerin kendilerini anlamak istemediğini iddia etti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Bağdat Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title