Haberler

iPhone tarihinde bir ilk: Güney Koreli şirketle el sıkışıldı!

Güncelleme:

Apple, iPhone 14 serisinin ön kamerası için bir ilke imza atarak Çinli ortakları yerine Güney Koreli LG'yi tercih etti.

Apple önümüzdeki aylarda yeni akıllı telefon modellerini tanıtmaya hazırlanıyor. Fakat bir yandan da Çin'deki üretim tesislerini taşıma kararı aldığı için lojistik işleriyle uğraşıyor. Bugün ise ortaya çıkan bir habere göre şirket, iPhone 14 modellerinin ön kamerası için Çinli iş ortağından vazgeçti.

Apple, iPhone 14 ön kamerası için LG ile anlaştı!

Apple'ın aslında geçtiğimiz yıllarda akıllı telefon, bilgisayar ve tabletlerin kameraları için Çinli ve Japon ortakları yerine Güney Koreli LG Innotek ile anlaştığı biliniyordu. Fakat bu değişim iPhone 15 modelinden itibaren geçerli olacaktı.

WhatsApp desteğini kaybeden iPhone modelleri belli oldu!

Ancak Çinli şirketin bu yıl sunduğu ürünlerin kalitesini beğenmeyen Apple, LG anlaştığı programın tarihini ileri çekmeye karar verdi. Tabii iPhone 14 modellerinin ön kamerası üretim maliyeti olarak arka kameranın 3'te 1'i kadar ediyordu. Bu nedenle LG'nin diğer lensler için de istekli olduğu söyleniyor.

Tabii bu yılın Apple için oldukça önemli olduğunu belirtelim. Özellikle de ön kameraların yalnızca performans değil, tasarım anlamında da kusursuz olmaları gerekiyor. Çünkü şirket yeni Pro modellerinde artık çentikli tasarımı geride bırakacak.

Bunun yerine Pro ve Pro Max modellerinde delikli ekran teknolojisine geçecek. Tabii bu Android tarafından alışageldiğimiz tek kamera deliği şeklinde olmayacak. Yanında bir de 2.5 kamera deliği uzunluğunda Face ID alanı yer alacak.

Bununla birlikte bu yıl aramıza mini yerine Max modeli katılacak. Fakat iPhone 14 ve iPhone 14 Max modelleri, iPhone 13 Pro'larda bulunan çentikli ekranı kullanmaya devam edecek. mini ise büyük ihtimalle önümüzdeki yılın Mart ayında iPhone SE 4 olarak karşımıza çıkacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti iPhone 14 Japon Apple Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title