Haberler

İnsansı robot dans gösterisi ile eğlendirdi, öğrenciler eşlik etti

Güncelleme:

- İnsansı robot dans gösterisi ile eğlendirdi, öğrenciler eşlik etti

ÇANKIRI - Çankırı'da düzenlenen "İlimde Bilim Şenliği"nde dans eden insansı robot, öğrencileri dans ettirdi. Öğrencilerin robota eşlik etmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen "İlimde Bilim Şenliği" öğrencilerden yoğun ilgi gördü. 3 gün boyunca süren şenlikte 29 farklı atölyede, öğrencilerin alanında uzman rehberler eşliğinde hazırladığı bilimsel projeler yer aldı. Öğrencilerin bilimi deneyimleyerek öğrendiği şenlikte kodlama, yazılım, 3D yazıcılarla hazırlanan çeşitli çalışmalar sergilendi. Şenlikte yer alan insansı robotun şovları ise öğrencileri doyasıya eğlendi. Öğrencilerin dans eden robota eşlik etmesi ise renkli görüntülere sahne oldu.

Şenlik hakkında bilgi geren Öğretmen Sinan Özlü, "İlimde Bilim Şenliği adıyla gerçekleştirdiğimiz projede, 29 tane atölye 5 söyleşi ayrıca bilim gösterileri ve robot şovlarımız var. Mini Ada Robot'un şovları farklı illerden katılan katılımcılarımızdan ilgi gördü. Atölye liderlerimizle öğrencilerimizin bilimi eğlenceli bir şekilde görebildikleri, uygulamalı olarak gerçekleştirebildikleri, bilimin gerçek eğlenceli yüzünü görme şansı elde ettikleri bir şenliğimiz oldu. Şenliğimizde ana okulları, ilkokullar, ortaokulları, orta öğretim kurumları, Çankırı halkı, üniversite öğrencileri olmak üzere tüm herkesin katılımlarına açık. Ger kitleye uygun, her seviyede gerçekleştirilen atölyeler mevcuttur" dedi.

Şehit Mehmet Ata Tekniki Meslek ve Anadolu Lisesi Öğrencisi Buğra Kurucu da şenlikte yaptıklrı çalışmaları sergilediklerini ifade ederek, Çoğunlukla kendi bahçe motorlarımız, kendi okulumuzda sattığımız ürünlerimiz ve canlı hayvanlarımız var. Okulumuzda 30'a yakın büyük baş hayvanımız ve 50'ye yakın küçükbaş hayvanımız bulunmakta. Çoğunlukla dışarıya ve içeriye süt satımı veya daha başka bahçe ürünlerini satmaya devam etmekteyiz. Burada da ürettiğimiz ürüneri sergiledik" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Çankırı Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
title