Haberler

İngiltere'de AB Üyeliği Yine Gündemde

İngiltere'de avro bölgesindeki ekonomik krizle birlikte, ülkenin 1973 yılından beri sürdürdüğü AB üyeliği yine sorgulanıyor.

İngiltere'de avro bölgesindeki ekonomik krizle birlikte, ülkenin 1973 yılından beri sürdürdüğü AB üyeliği yine sorgulanıyor.

İngiltere'nin eski Savunma Bakanı ve Muhafazakar Partili Liam Fox, Brüksel'le ilişkiler yeniden ele alınmadığı ve değerlendirilmediği sürece, Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılması gerektiğini söyledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın lideri olduğu Muhafazakar Parti'de,

"iplerin Brüksel'in elinde olmaması gerektiğine" inanan çok sayıda milletvekilinin olması, ülkenin AB üyeliğinin sık sık gündeme gelmesine neden oluyor.

Cameron, AB üyeliğinin referanduma götürülebileceğini söyleyerek, "ancak bunun doğru zamanda yapılması gerektiğini" ifade etmişti.

İngiliz Parlamentosu'nda AB'ye şüpheyle bakan milletvekilleri, avro bölgesini borç krizinden kurtarmak için varılacak anlaşmalarda, İngiliz kurumlarının taviz vermemesi ve ülkenin bağımsızlığının olumsuz etkilenmemesi gerektiğini düşünüyor.

İngiltere, avro bölgesinde bulunmasa da ticaretinin büyük bölümünü bu bölgeyle yaptığı için, ekonomisi krizden olumsuz etkileniyor.

İngiliz ekonomisi, iki çeyrek üst üste daralarak önceki ay yeniden resesyona girmişti.

Muhabir: Aslı Aral

Yayıncı: Şermin Coşkun - LONDRA

Kaynak: AA / Güncel

David Cameron Liam Fox Brüksel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title