Haberler

İNESMEK'te 2. Dönem Başladı

Güncelleme:

Alinur Aktaş, şehrin muhtelif köşelerine kadar yayılan kurs merkezleri ile eğitim ihtiyacı hisseden İnegöllülere ulaşmak gayesinde olduklarını belirtti.

Bursa İnegöl'de İnegöl Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçirdiği, insanların kişisel gelişimleri ve yeteneklerine yön veren İNESMEK kurslarının 2.si düzenlenen törenle açıldı.

Açılışta konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehrin muhtelif köşelerine kadar yayılan kurs merkezleri ile eğitim ihtiyacı hisseden İnegöllülere ulaşmak gayesinde olduklarını belirtti.

"Günümüz modern yerel yönetimleri, "sosyal belediyecilik" anlayışı çerçevesinde toplumların sosyal dokularına katkıda bulunan önemli hizmet kalemleri oluşturmuştur" diyen Aktaş, İnegöl Belediyesi'nin de bu bağlamda bir taraftan şehrin fiziki anlamda gelişmesini ve kalkınmasını sağlarken, bir taraftan da vatandaşların daha donanımlı bireyler olması için çalıştığını söyledi.

Aktaş, geçtiğimiz yıl uygulamaya koyulan ve örnek gösterilen bir eğitim organizasyonu haline gelen İNESMEK'in bu eğitim hizmetinden daha çok kişinin istifade edebilmesi için kurs merkezi sayılarını arttırdıklarını da belirtti.

İNESMEK'in geçtiğimiz eğitim döneminde 1500 İnegöllüye ulaştığını söyleyen Başkan Aktaş, "İNESMEK'e gösterilen bu yoğun ilgi bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. İNESMEK'te bu yılki hedefimiz, toplamda 3000 kişiye bu hizmeti sunmaktır. Bütün bu çalışmaları yaparken de siz değerli hemşerilerimize 28'i Eğitmen olmak üzere toplam 42 personelimizle bu hizmet verilecek. Yine 22 kurs sayımız ve 50 adet açılan sınıfla sizlere bu hizmeti ulaştırıyoruz" dedi.

Bu sene, yeni kayıt dönemine 03 Eylül tarihi itibari ile start verdiklerini aktaran Başkan Aktaş, Ekim ayı itibarı ile de derslere başlandığını belirtti.

"İNESMEK, 7 adet kurs merkezinde ücretsiz olarak sunduğu 22 branştaki eğitimlerle kendilerini yetiştirmek ve çağdaş yaşamın gerektirdiği yeterli bilgiyle donanmak isteyen kadın, erkek tüm halkımızın hizmetindedir" diyen Aktaş, ücretsiz sanat ve meslek kursları vasıtasıyla toplumdaki durağan iş gücünü harekete geçirmeye çalışan İNESMEK ile vatandaşların meslekî becerilerini geliştirerek nitelikli bir üretici haline gelmelerini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

İNESMEK kursiyerlerinin bir kısmının ilgi alanlarıyla ilgili iş imkânı kazanırken, bir kısmının da hedeflerine ulaşmanın keyfini yaşadığını belirten Aktaş. İNESMEK'te istihdama yönelik çok sayıda branşın yanı sıra hobi ve beceri geliştirmeye yönelik branşlarında mevcut olduğunu söyledi.

"Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlar ve el sanatlarımızın canlandırılıp yaşatılması, geliştirilerek gelecek kuşaklara aktarılması da İNESMEK'in fonksiyonları arasında yer almaktadır" diyen Başkan Aktaş, eğitimin ışığında sanatla taçlanacak yaşanılası bir dünya dilekleriyle kursların tüm katılımcılara ve İnegöllülere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Programda söz alan Kaymakam Aziz İnci ise, önceliğin işsiz olan insanlara meslek edindirmek olduğunu söyleyerek, "İşsizlik ne kadar büyük bir sorunsa sektörün ihtiyacı olan elemanları bulamamakta o kadar büyük bir sıkıntıdır. Meslek kurslarının yanın sıra insanların ihtiyacı olan hobi kurslarını da açıyoruz"dedi.

Yapılan konuşmaların ardından derslikler ziyaret edilerek, kursiyerlerin çalışmalarını incelendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş İnegöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title