Haberler

İlem, 15'inci Yılında Yönetim Kurulunu Değiştirdi

İlmi Etüdler Derneği (İLEM) mensupları, derneğin 15'inci yılında coşkuyla ve geniş katılımla bir araya geldi.

İlmi Etüdler Derneği (İLEM) mensupları, 28 Mayıs'ta, Üsküdar Gençlik Merkezi'nde düzenlenen 'İLEM Mensuplar Buluşması'nda bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen buluşmada, İLEM Eğitim ve İhtisas programından mezun olan öğrenciler ile İLEM'i kuran akademisyen kadro ve İLEM'e gönül veren mensuplar buluştu.

Genel kurul toplantısıyla başlayan program, İLEM'in yeni yönetim kurulunun seçildiği toplantıda İLEM Başkanı Doç. Dr. Lütfi Sunar, başkanlık görevini Süleyman Güder'e devretti. Yönetim kuruluna ayrıca Dr. İbrahim Halil Üçer, Asiye Şahin, Arife Gümüş, Dr. Abdulkadir Macit, Dr. Rahile Kızılkaya Yılmaz, Ümit Güneş, Yunus Çolak, Kadir Budak, Meryem Çapun, Taha Eğri, Latif Karagöz, Dr. Serhan Afacan, Dr. Fatih Yiğit seçildi. Genel kuruldan sonra akşam yemeği ile devam eden programda, Dr. İbrahim Halil Üçer, açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Üçer konuşmasında, "İLEM olarak 15 yılı aşkındır özelde Müslümanların genelde tüm insanlığın içine düştüğü derin krizle hesaplaşmak ve bir yandan da bu krizi tüm boyutlarıyla çözümleyip anlamak, diğer yandan da İslam düşünce geleneğinden yola çıkarak bu krize çözümler ortaya koymak amacıyla bir araya geldik. Bu vesileyle kutlu beraberliğimizin uzun yıllar devam etmesini diliyorum" dedi.

Üçer'in ardından, İLEM'in de bağlı bulunduğu çatı kuruluş olan İLKE İlim Kültür Eğitim Derneği (İLKE) Başkanı Davut Şanver, "15 yıl insan ömrü için uzun bir zaman ama insanlık tarihi açısından çok kısa bir zaman, dolayısıyla bugüne kadar yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımız için bir temel olsun diyorum. Böyle bakmak istiyorum. Bir medeniyet yolculuğu perspektifinden bakıldığında 15 yıl bir tohum atmak, belki bir tarla sürmek gibi ve inşallah İLEM ile yola çıkan kardeşlerimizin bu temelleri, ektikleri tohumlar, sürdükleri tarlalar hiç unutulmayacak" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, İLEM'e katkıda bulunan akademisyenler ve ilk dönem mezunlarının İLEM hakkında hatıralarını ve duygularını paylaştıkları konuşmalar gerçekleşti. İLEM Başkanı olarak son kez söz alan Doç. Dr. Lütfi Sunar, "İlmi Etüdler Derneği olarak hikmeti yitirdiğimizi fark etmek ve eyleme geçmekle başlayan bir hikayemiz var bizim. Bu hikaye 'var olmak, hakikati sezmekle başlayacak' şiarıyla devam ediyor. Esasen bu hikayenin satırlarını döşeyen ana saiklerden birisi İslam ilim ve düşünce geleneğinin inşa ve ihya edici havzalarının işgali, bu havzalar üzerindeki İslam ülkeleri gibi ülkemizin de beri kalamadığı zihni, fikri ve ilmi kuşatılmışlık oldu. Bu işgal karşısında medeniyetimizin birikimlerinden hareket ederek çağın sorunlarına kuşatıcı çözümler üretecek ilim adamları yetiştirmek ana yönelişimiz haline geldi. Bu maksatla çağın sorumluluğunu kuşanmış ilim adamlarını yetiştirme heyecanı bizi daima diri tuttu. Şunu ümit ediyoruz ki, İLEM olarak hikayemiz, dünden bugüne ilmi önceleyen sa'yimizde edindiğimiz tecrübeyi, ufkumuzu genişletecek bir sermaye kılarak ve her daim çıta yükselten bir kurum olarak devam edecektir. Bu akşam 15 yıldır gururla sürdürdüğüm İLEM Başkanlığı'nı değerli Süleyman Güder kardeşime devrediyorum. Kendisinin İLEM'i daha da ileriye taşıyacağına şüphemiz yok. Süleyman Güder kardeşime ve ekibine çıktıkları bu kutlu yolda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

15 YILLIK İLEM GELENEĞİ SÜLEYMAN GÜDER İLE DEVAM EDECEK

İLEM Mensuplar Buluşması'nda, İLEM'in 8'inci dönem yönetim kurulu seçimi de gerçekleşti. 2002'de kurulduğundan beri İLEM Başkanlık görevini ifa eden Doç. Dr. Lütfi Sunar, bu görevini, Süleyman Güder'e bıraktı. Sunar, uzun soluklu İLEM Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Süleyman Güder'e bırakarak 15 yıllık İLEM geleneğini yeni yönetime devretti.

Başkanlık devir tesliminden sonra söz alan Güder, "15 yıldır hem sürdürdüğü çığır açan çalışmalarıyla hem de kurumsal kimliğiyle kulvarındaki diğer kurumlara fark atmış İlmi Etüdler Derneği'mize başkanlık görevini kıymetli ağabeyim, hocam değerli Lütfi Sunar'dan devralmak hem büyük bir onur hem de son derece ağır bir yükü omuzlarımda hissetmeme neden olmuştur. Lütfi Ağabeyimin bıraktığı yerden İLEM'i daha da yukarılara taşımak için elimizden geleni yapacağız. Bu vesile ile siz değerli dostlarımızın desteğine ve dualarına talip olduğumu da söylemek istiyorum. İnşallah hayırlara ve güzelliklere neden olacak bu görevde sizlerle birlikte yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Program sonunda yeni yönetim ile eski yönetim toplu olarak fotoğraf çekimi gerçekleştirdi ve yönetim kurulu üyeleri Lüfti Sunar'a teşekkür ederek hediyelerini takdim ettiler. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Üsküdar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title