Haberler

Iğdırlı kardeşlerinden depremzede çocuklara oyuncaklı destek

Güncelleme:

Depremlerin ardından Kahramanmaraş'taki depremzedelere destek için Iğdır'ın Tuzluca ilçesinden toplanan yardım malzemeleri bölgeye ulaştırılmaya devam ediyor.

Depremlerin ardından Kahramanmaraş'taki depremzedelere destek için Iğdır'ın Tuzluca ilçesinden toplanan yardım malzemeleri bölgeye ulaştırılmaya devam ediyor.

Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, Kahramanmaraş Fuar Alanı'nda kurulan çadır kentte AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente depremlerin ardından gelen ilk yardım ekiplerinden olduklarını, 7 Şubat'ta ilçede topladıkları malzemeleri aynı gün bölgeye ulaştırdıklarını söyledi.

Yaklaşık 1000 çadırın bulunduğu bölgede 13 gündür saat 22.00'ye kadar sıcak yemek dağıttıklarını dile getiren Türkan, depremzedeler için 650 odun sobası ile 2 tır odun getirdiklerini anlattı.

Sadece belediye ve kurumlar olarak değil tüm ilçe halkı olarak yardımlar için seferber olduklarını aktaran Türkan, Tuzluca Çalışkan Kadınlar Kooperatifinin toplam 40 bin tandır ekmeği pişirdiğini, bugün de 80 bidon kavurmanın depremzedelere ikram edildiğini dile getirdi.

Türkan, ilçede çocukların da oyuncak hediyeleriyle kardeşlerine destek olmaya çalıştığına işaret etti.

Öte yandan ilçeden gönderilen yardım kolilerine oyuncak koyan bazı çocukların akranlarına gönderdikleri notlar da dikkati çekti.

"Elimden geleni yaptım" başlıklı not yazan 10 yaşındaki Zehra Merziye, "Sizin arkanızdayım, korkmayın. Allah yardımcınız olsun." mesajını iletirken Azra isimli çocuk da "Depremde evlerinizin yıkıldığını duyduk. Çok geçmiş olsun. Size bir hediye hazırladık umarım beğenirsiniz." sözleriyle duygularını paylaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Tuzluca Iğdır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title