Haberler

İETT şoförü suçlanmıştı, gerçek kamera kaydı ortaya çıktı

Güncelleme:
SULTANGAZİ'de, meydana gelen hasarlı kaza sonrası otobüs şoförünü suçlayan otomobil sürücüsü, çektiği videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşarak, İETT şoförünün işten atılmasını istedi. Gerçek otobüsün kamerası sayesinde ortaya çıktı.

Olay, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Mahallesi Cebeci Caddesi'nde meydana geldi. Aydın Coşkun'un kullandığı, Sultangazi-Aksaray hattında seyir halindeki 34 HO 1335 plakalı İETT otobüsü ile Ahmet Diyapoğlu'nun kullandığı 34 TR 6433 plakalı otomobil hasarlı kaza yaptı. Kazanın ardından, İETT şoförünü suçlayan Diyapoğlu, çektiği videoları sosyal medya hesabından paylaştı. Yaptığı paylaşımda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seslenen Diyapoğlu, "Bu kaza sizin özel halk otobüsü şoförünüz tarafından gerçekleştirildi. Şoför aracımın sağ tarafına vurdu. ve ilerlemeye devam etti. Kazayı fark etmediğini düşünerek peşinden gittim. Kendisini yakaladım, durdurdum. Adamın haberi yok kaza yaptığından. Dedim ki, 'sen bana çarptın.' Ondan sonra tutanak tuttuk. Çarptığından haberi olmayan adam tutanağa 'sol tarafımdan gelen araç bana vurdu' diye yazmış. Ben yerimde duruyordum. Eğer MOBESE kameraları varsa bu tespit edilebilir. Ben tespit edilmesini de istiyorum. Bu şoförün kaza yapmaktan dolayı değil yalan söylediği için, bir tutanağa yalan yazdığı için cezalandırılmasını ve işinden atılmasını istiyorum. Bu adam herşeyi yapabilir. Ufak bir kaza için yalan söyleyen bir adam herşeyi yapabilir. Cinayet bile işleyebilir" ifadelerini kullandı.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ ŞİKAYETÇİ OLDU, İŞİN ASLI ARAÇ KAMERASINA YANSIDI

Diyapoğlu'nun sosyal medyadan paylaştığı görüntüleri gören İETT şoförü Aydın Coşkun, araç kamerasına yansıyan görüntüleri alarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Görüntülerde, Ahmet Diyapoğlu'nun kullandığı otomobilin şerit değiştirmek için sollamaya çıktığı ve otobüse çarptığı görülüyor. Şikayetçi olan Coşkun, "Ben sosyal medyayı çok fazla kullanan biri değilim. Videoları bana arkadaşlarım gönderdi. İzleyince ben de çok şaşırdım. Ben en sağ şeritte, kendi şeridimde giderken, bu arkadaş öndeki aracı sollamak için benim şeridime girmeye çalışıyor. Benim aracımın uzunluğunu fark edemiyor. Bana orta lastiklerin oradan çarpıyor. Aracımın içinde yolcu olduğu için ani fren yapamıyorum. Bundan dolayı da 10-15 metre ileride durdum. Ben durur durmaz o da otomobili önüme kırdı. Yanıma geldi bana 'sen ne yapıyorsun, aracıma çarptın' dedi. Ben de kendisine aracına çarpmadığımı, aynadan gördüğümü söyledim. Daha sonra tutanak tuttuk. Ben tutanağı doldururken, benden habersiz cep telefonu ile video çekmiş. Tutanak tutarken her hangi bir tartışma yaşamadık. Normal iki medeni insan gibi tutanak tuttuk. Tutanağı tuttuktan sonra gitti. Kendisi beş dakika sonra beni aradı. Niye tutanakta kendisinin çarptığını benim çarpmadığımı söyledi. Bende kendisine yine kendisinin çarptığını söyledim. Zaten 20 dakika ilerisi durak. Mecbur benim sağdan gitmem lazım. Telefonu kapattı, kısa bir süre sonra bana 'seni rezil edeceğim' diye mesaj attı. Ondan sonra arkadaşlarımın iletmesiyle sosyal medya hesaplarından paylaştığı videoları gördüm. Videoyu izleyince tamamen aklım yerinden çıktı. Böyle bir şey olamaz yani. Videoda hem İBB'yi suçluyor, hem de Ekrem İmamoğlu'na sesleniyor. Beni yalancılıkla itham ediyor, işime son verilmesini istiyor. Neredeyse cinayetle beni suçlayıp, katil sıfatı yerleştirdi. Ben videoyu izleyince direk çocuklarım aklıma geldi. Çocuklarım sosyal medya kullanıyor. Kaza günü akşam eve gittim çocuğum bana 'baba sen yalan mı söyledin? Ne yaptın?' dedi. Çocuğuma durumun öyle olmadığını anlatmak zorunda kaldım. Ufak bir kaza için böyle şeylere gerek yok. Nasıl bir kindir, nasıl bir nefret duygusudur ki bir insanın işten atılmasını talep etmek, anlamadım. Bunun üzerine ben hemen şirketi aradım ve ertesi gün araç kamerası görüntülerini aldım, hakkında savcılığa giderek, şikayetçi oldum. Yalancının mumu kamera kayıtlarıyla ortaya çıktı" dedi.

Görüntü dökümü:

---------------------

-Kaza sonrası tutanak tutulma görüntüleri

-Ahmet Diyapoğlu'nun sosyal medya paylaşımı

-Kazaya karışan İETT otobüsü

-İETT şoförü Aydın Coşkun'un açıklaması

-Kazanın araç kamerasına yansıyan görüntüleri

-Genel ve detay görüntüler


- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sultangazi İETT Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title