Haberler

İçişleri Bakanı Soylu, Özbekistan Ulusal Muhafızlar Komutanı Djuraev ile görüştü Açıklaması

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Güçlü Türkiye'yi ne kadar arzu ediyorsak güçlü Özbekistan'ı da o kadar arzu ediyoruz.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Güçlü Türkiye'yi ne kadar arzu ediyorsak güçlü Özbekistan'ı da o kadar arzu ediyoruz." dedi.

Soylu ve beraberindeki heyet, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki resmi temaslarının ardından ziyaretin ikinci ayağı için hava yoluyla Urgenç'e geçti.

Urgenç Havalimanı'nda düzenlenen karşılama töreninin ardından Soylu ve beraberindekiler, kara yoluyla Hive'ye geldi.

Soylu, burada bir otelde Özbekistan Ulusal Muhafızlar Komutanı Tümgeneral Rustam Djuraev ile görüştü.

Heyetler arası gerçekleştirilen görüşmede konuşan Soylu, belli bir ruha sahip olan Hive'nin, dünyanın en büyük güzelliklerinden biri olduğunu ve buradan bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Türkiye ile Özbekistan arasında imzalanan kapsamlı stratejik ortaklık anlaşmasının dünyaya çok güzel bir mesaj verdiğini dile getiren Soylu, bununla birlikte sorumluluklarının daha da arttığına işaret etti.

Soylu, iki ülke cumhurbaşkanlarının talimatları doğrultusunda kurumlar arasındaki ilişkilerde tarihin en üst seviyesine ulaşıldığını, iki devletin birbirlerinin tecrübelerinden, dünyaya bakışından ve üstünlüklerinden istifade edeceğini bildirdi.

Gelecek nesilleri, Türkiye ve Özbekistan'ı güçsüz kılmaya çalışan Batı'nın tekeline bırakmamak gerektiğini vurgulayan Soylu, iki ülkenin, birbirlerinin kardeşliğine en çok ihtiyaç duydukları dönemin yaşandığına dikkati çekti.

Soylu, Türk güvenlik birimlerinin her türlü suçla mücadelede Özbekistan makamlarıyla iş birliğine açık olduğunu belirterek, "Güçlü Türkiye'yi ne kadar arzu ediyorsak güçlü Özbekistan'ı o kadar arzu ediyoruz." dedi.

Karakalpakistan'da yaşanan olaylara Özbek güçlerinin hemen müdahale etmesinin önemini vurgulayan Soylu, olaylarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Kovid-19 salgını ve enerji krizi karşısında Batılı ülkelerin yaşadığı sıkıntılara değinen Soylu, Türkiye ve Özbekistan'ın sağlam durması, devlet yöneticilerinin ise sorumluluklarını hatırlayarak çok çalışmaları gerektiğini ifade etti.

"Türkiye ve Özbekistan arasındaki ilişki için çok güzel başlangıç"

Djuraev ise 2018'de Türkiye ile Özbekistan arasında güvenlik, eğitim ve kalkınmaya ilişkin anlaşmanın imzalandığını anımsatarak, bunun iki ülke arasındaki ilişkiler açısından çok güzel bir başlangıç olduğunu söyledi.

Özbek güvenlik güçlerinin Türkiye'de emniyet ve jandarma birimlerinde eğitimler aldığını belirten Djuraev, Türk jandarma personelinin de Özbekistan'daki devlet üniversitesinde Özbekçe ve Rusça öğrenmelerinin sağlanacağını dile getirdi.

Djuraev, Özbekistan Ulusal Muhafızlar Komutanlığının 5 yıl önce kurulduğunu hatırlatarak, Türkiye'ye askerlerin eğitimleri konusunda verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Türk heyeti Hive'de

Süleyman Soylu, eşi Hamdiye Soylu ve beraberindeki heyet, Türk İslam tarihinin önemli merkezlerinden Hive'ye de ziyarette bulundu.

Ziyarette Türk heyetine, Özbekistan İçişleri Bakanı Pulat Bobojonov eşlik etti.

Soylu ve Bobojonov ile beraberindekilerin "İçan Kale" alanına gelmesiyle Türk geleneklerinden örnekler içeren bir karşılama töreni düzenlendi.

İki bakan, "İçan Kale" kısmından yürüyerek bölgedeki tarihi alanları gezdi.

Daha sonra kara yoluyla Urgenç Havalimanı'na geçen Soylu ve beraberindeki heyet, ardından hava yoluyla Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Özbekistan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title