Haberler

İç denetimin gündemi dijital dönüşüm

Güncelleme:

TİDE, Uluslararası XX. Türkiye İç Denetim Kongresi'ni "Inno Vision - Dijital Dönüşümün Vazgeçilmez Paydaşı Olmak" temasıyla 31 Ekim - 1 Kasım tarihlerinde Wyndham Grand İstanbul Levent Otel'de gerçekleştirdi.

TİDE'nin Uluslararası XX. Türkiye İç Denetim Kongresi'nde, Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA) Başkanı Angela Witzany, IIA ve Avrupa İç Denetim Enstitüleri Konfederasyonu (ECIIA) Eski Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Jean Pierre Garitte, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Başkanı Hurşit Zorlu ve TİDE Yönetim Kurulu Başkanı, Anadolu Grubu Denetim Koordinatörü Menteş Albayrak'ın açılış konuşmalarının ardından, Siemens A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Ali Rıza Ersoy "Endüstri 4.0" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

İş dünyasının dijital gündemi

Kongrenin ilk gün paralel oturumlarında Deloitte Türkiye Risk Danışmanlığı Hizmetleri Direktörü Altuğ Kul, "Dijital Dönüşüm ve Yazılım Lisans Yönetimi", KPMG Türkiye Danışmanlık Hizmetler Direktörü Naciye Kurtuluş Sime "Geleceğin İç Denetimi", EY Türkiye İş Sürekliliği ve Kriz Yönetimi Hizmetleri Lideri Ender Bebek ve EY Türkiye Siber Güvenlik Hizmetleri Lideri Ümit Yalçın Şen "Siber Güvenlik Tehditleri İçin Kriz Yönetimi ve İş Sürekliliği", PWC Türkiye Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Hizmetleri Lideri Burak Sadıç ve PWC Türkiye İç Denetim Hizmetleri Kıdemli Müdürü Albina Şakaklı "Kişisel Verilerin Korunmasında İç Denetimin Rolü" konularında katılımcılara yeni gelişmeler hakkında bilgi aktardı.

Kongrenin ilk günü, CNN Türk'ten Emin Çapa'nın sunumu ve ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden'in "Kurumsal Yönetişim ve İç Denetimin Rolü" sunumunun ardından, moderatörlüğünü IIA ve ECIIA Eski Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Jean Pierre Garitte'in üstlendiği, IIA Başkanı Angela Witzany, TİDE Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Standard Profil Otomotiv Denetim Koordinatörü Kemal Tapkan ve TİDE Başkanı, Anadolu Grubu Denetim Koordinatörü Menteş Albayrak'ın katılımıyla düzenlenen "Küresel Perspektifler ve Yeni Eğilimler" oturumuyla tamamlandı.

İç denetim perspektifinden dijitalleşme, yenilikçilik ve güvenlik

TİDE'nin Uluslararası XX. Türkiye İç Denetim Kongresi'nin ikinci günü Kongre Başkanı Prof. Jean Pierre Garitte'in ilk gün değerlendirmesi ve ACCA Mesleki Araştırmalar ve Yayınlar Direktörü Maggie McGhee ile Fütüristler Derneği Başkanı Eray Yüksek'in açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından TİDE Kurucusu ve Onursal Başkanı Ali Kamil Uzun'un moderatörlüğünde, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetim Komitesi Başkanı Doç. Dr. Işın Çelebi, Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü ve Garanti Bankası İç Denetim Kontrol ve Uyumdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cüneyt Sezgin'in katılımıyla düzenlenen "Denetim Komitesi Perspektifinden Yönetim Kurullarının Yeni Gündemi: Dijitalleşme, İnovasyon, Siber Güvenlik ve İç Denetimin Rolü" başlıklı oturumla devam etti.

IIA Başkanı Angela Witzany'nin "Denetim Asla Uyumaz" başlıklı konuşmasının ardından, Actera Group'tan Dave Dorner "Yatırımcıların Gözünden Denetim Fonksiyonunun Önemi", TİDE Yönetim Kurulu Üyesi, Finansbank Teftiş Kurulu Başkan Yrd. Tolga Usluer "CBOK: Yönetime Işık Tutmak ve İç Denetimi Keşfetmek, CBOK Raporlarına Genel Bakış ve Türkiye Sonuçlarından Öne Çıkan Noktalar" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Kongrenin ikinci gün paralel oturumlarında Fordefence Adli Bilişim Lab. Genel Müdürü Mustafa Sansar "Bilişim Suçlarının Tespiti ve Dijital Delillerin İncelenmesi", KKB Risk Yönetimi Müdürü Serdar Çolak ve KKB Bilgi Güvenliği Yöneticisi Ali Kutlukhan Aktaş "Dijital Dünyada Siber Risk Yönetimi, Siber İstihbarat ve Tehdit Paylaşımı", SAP Türkiye Finansal Çözümler Yöneticisi Burcu Kutlu "Dijital Ekonomi Çağında İç Denetim", Teammate, Wolters Kluwer Stratejik Pazar Geliştirme Kıdemli Müdürü Cladio De Los Rios "Denetim Komitesi Raporlaması: Eğilimler ve İyi Uygulamalar" konularını katılımcılarla paylaştı.

Network arasının ardından ikinci gün paralel oturumlarında Korn Ferry Onursal Başkanı Şerif Kaynar "Etkin İç Denetim Organizasyonu ve Global Örnekler", ELC Danışmanlık Kurumsal Eğitim Direktörü, Yönetici Ortak Andy Kovacs ve Enerjisa İç Denetim Başkanı Özge Aşçıoğlu "Denetimde Kritik İletişim Anlarının Yönetilmesinde İletişim Açısından Yeni Bir Yaklaşım", Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Cömert "Neden 'Coso İç Kontrol-Bütünleşik Çerçeve?" ve TİDE Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Finansbank İç Sistemler Başkanı Bülent Yurdalan moderatörlüğünde, Finansbank Teftiş Kurulu Başkanı Ersin Demir, Denizbank Teftiş Kurulu Başkanı Ramazan Işık, Garanti Bankası Teftiş Kurulu Başkanı Osman Bahri Turgut ve YKB Teftiş Kurulu Başkanı Stefano Perazzini katılımıyla "Finans Sektöründe Dijitalleşme, İnovasyon ve Siber Güvenlik" konuları mercek altına alındı.

TİDE'nin Uluslararası XX. Türkiye İç Denetim Kongresi, Kongre Başkanı Prof. Jean Pierre Garitte'in kapanış konuşmasıyla tamamlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Finansbank Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title