Haberler

İbb'nin 'Mobil Ders Atölyeleri' Deprem Bölgesinde

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kahramanmaraş merkezli depremlerde evlerini, okullarını, birlikte ders çalıştıkları arkadaşlarını yitiren öğrencileri unutmadı. LGS ve YKS adayı öğrenciler için İBB'nin 'Mobil Ders Atölyeleri' deprem bölgesinde görev yapmaya başladı. Mobil araç ve eğitim çadırı ile ilkokuldan lise son sınıfa kadar Matematik, İngilizce, Türkçe ve Fen derslerinde depremzede öğrencilere ücretsiz eğitim verilmeye başlandı.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde binlerce insanın yaşamını yitirmesine ve yıkıma yol açan depremlerin ardından AFAD tarafından Hatay ile eşleştirilen İBB, deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Depremden etkilenen, ev, yurt, etüt merkezi olanaklarından mahrum kalan öğrenciler de unutulmadı. Derslerinden geri kalmamaları için İBB'nin 'Mobil Ders Atölyeleri', Hatay'da görev yapmaya başladı.

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER 'MOBİL DERS ATALYÖLERİ'NDE DERS ÇALIŞMA OLANAĞINA KAVUŞTU

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki çalışmaya, gönüllü öğretmenler destek veriyor. Konu tekrarları, soru çözümleri, birebir ve grup çalışmaları ile öğrenciler hem uzun zamandır uzak kaldıkları sosyal ortama kavuştu hem de yeniden sınav sürecine dahil olmaları sağlandı.

Ders Atölyesi hizmetinde mobil araçların yanı sıra Antakya'da kurulacak 'sabit eğitim merkezi' ile de öğrencilere destek sunuluyor. İstanbul'daki atölyelerde yapılan tüm çalışmalar aynen deprem bölgesindeki eğitim çadırında da gerçekleşecek.

Bilgisayarlı çalışma odaları ve en az 20 kişilik sınıflar oluşturuldu. Öğrenciler, günlük rutin ders programlarının dışında istedikleri zaman ders çalışabilecek, olanaklardan faydalanabilecek.

ONLİNE EĞİTİM DESTEĞİ DE VERİLECEK

Mobil Ders Atölyesi çalışmaları kapsamında, işlenecek eğitim programı öğrencilerin ihtiyacına ve eksik kaldıkları konulara göre belirlendi. Öğrenciler, gönüllü öğretmenlerden aldıkları yüz yüze eğitimin yanı sıra mobil otobüsteki bilgisayarlarla ibbonlinedersatolyeleri.istanbul adresine girerek yapay zeka destekli online eğitim çalışmalarına da dahil olabiliyor.

SEMİNERLER İLE ADAPTASYONA KATKI

İBB'nin gönüllü öğretmenleri, Hatay'daki depremzede öğrencilere rehberlik hizmeti de verecek. Yaşadıkları zorlu süreci atlatmaları, sınavlara ve derslerine hızlı bir şekilde konsantre olabilmeleri için çeşitli seminer programları da düzenlenecek. Doğru ders çalışma yöntemleri, stres yönetimi ve sınava hazırlanma süreçleri anlatılacak.

LGS VE YKS'YE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER İÇİN BİNLERCE KİTAP VE YARDIMCI KAYNAK GÖNDERİLDİ

Hatay'da eğitime verilen destek, ders atölyeleri hizmetiyle sınırlı kalmadı. Mobil atölye ile birlikte çantadan yapıştırıcıya, defterden cetvele, kalemden pastel boya takımına kadar eğitim-öğrenim için gerekli malzemeler ücretsiz şekilde öğrencilere ulaştırıldı. Ayrıca, sınavlara hazırlanan öğrenciler için yüzlerce LGS v YKS hazırlık kitabı ile birlikte hikaye ve romanlardan oluşan yüzlerce kitap da Hatay'a gönderildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title