Haberler

Hindistan Cumhurbaşkanı Kapadokya Da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee ve beraberindeki heyet, dünyanın sayılı doğal ve kültürel değerlerine sahip Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee ve beraberindeki heyet, dünyanın sayılı doğal ve kültürel değerlerine sahip Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri ziyaret etti. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan özel uçakla Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesinde bulunan Kapadokya Havalimanı'na gelen Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee 'yi, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul ve Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel törenle karşıladı. Konuk Hindistan Cumhurbaşkanı, beraberinde kızı Sharmistha Mukherjee, Gemicilik Bakanı Shri Vasari ve Hindistan Parlamentosundan 7 milletvekili ile birlikte daha sonra Kapadokya bölgesinde İlk Hristiyanlık döneminin önemli yerleşimlerinden birine sahne olan Avanos ilçesi yakınlarındaki Zelve Örenyerini gezdi. Burada rehberden bölgenin doğal ve tarihi gelişimine yönelik olarak bilgi alan Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee, beraberindeki heyet, kızı ve bakan ve parlamenterlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Heyet, daha sonra, Kilise duvar sanatının en güzel örneklerinin yer aldığı tüf kayaya oyulu Göreme beldesi yakınlarındaki Göreme Açık Hava Müzesindeki Tokalı Kiliseyi gezdi. Bu ziyaretin ardından Konuk Cumhurbaşkanı Mukherjee ve beraberindeki heyet Vali Mehmet Ceylan'ın Kapadokya Dedeman Otel'de onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı. Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee 'nin ziyareri süresince, JAKEM'in atlı birlikleri ve jandarma geniş güvenlik önlemleri aldı. Konuk cumhurbaşkanı, özel uçakla akşam saatlerinde Kapadokya Havalimanı'ndan, Ankara Esenboğa Havalimanı'na gitmek üzere hareket edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Gül Kapadokya Nevşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title