Haberler

Hessen Festivali Sona Erdi

Türkiye'yi, Hessen eyaletinin kardeş şehri Bursa'nın temsil ettiği festivali bu yıl 1 milyon 325 bin kişi ziyaret etti.

Almanya'da, Bursa'nın da kardeş şehir olarak yer aldığı Hessen Festivali sona erdi.

Almanya'nın Hessen eyaletinin Bensheim şehrinde 6-15 Haziran'da on gün devam eden etkinliklerde Türkiye'yi, Hessen eyaletinin kardeş şehri Bursa temsil etti.

Bursa Valiliği tarafından açılan stant ilgi görürken, kentin tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra, şifalı suları, termal tesisleri ve medikal altyapısı ile ilgili tanıtım bültenleri ziyaretçilere verildi.

Festivalin son gününde yapılan yürüyüş kortejine 3 bin 300 katılımcıdan oluşan 149 grup katıldı. Şehir merkezinde açılan onlarca tanıtım standının önünden geçen yaklaşık iki kilometrelik kortej,  Hessen atlı polis grubunun öncülüğünde başladı ve gelecek yıl etkinliğin düzenleneceği Hofgeismar şehrinin tanıtım grubu ile sona erdi. Kortejde Bursa'yı temsilen korteje katılan kılıç kalkan ekibi ve Frankfurt Havalimanı federal polis teşkilatında görevli göçmen kökenli polis memurlarının ülkelerinin bayraklarını taşıması dikkati çekti.

Töreni Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier ve eşi de izledi. Kortej yürüyüşü sonrasında Bensheim Belediye Başkanı Thorsten Herrmann, "Hessentags Sancağı'nı" Hofgeismar Belediye Başkanı Heinrich Sattler'e teslim etti.

Festivali bu yıl 1 milyon 325 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi. - Hessen

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Türkiye Hessen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title