Haberler

HDP İzmir İl Başkanlığında Deniz Poyraz'ın öldürülmesine ilişkin davaya devam edildi

Güncelleme:

HDP İzmir İl Başkanlığı'nda Deniz Poyraz'ı öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Onur Gencer'in yargılanmasına devam edildi.

HDP İzmir İl Başkanlığı'nda Deniz Poyraz'ı öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Onur Gencer'in yargılanmasına devam edildi.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci celsesinde, hayatını kaybeden Deniz Poyraz'ın ailesi, tutuklu sanık Onur Gencer, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel'in de aralarında bulunduğu avukatlar salonda hazır bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da salonda izleyiciler arasında yer aldı.

Duruşmada sanık Onur Gencer, savunma yaptı.

Annesinin 1998'de HDP'lilerce tehdit edildiğini, Aynularab (Kobani) bahanesiyle yaşanan olaylarda önünün HDP'lilerce kesildiğini, sağlık görevlisi olarak bulunduğu Suriye'de bir yarbay ile YPG'lilerin saldırı girişimine maruz kaldıklarını iddia ederek, HDP'ye yönelik saldırıyı uzun süredir planladığını söyledi.

Mahkeme Başkanının banka hesap hareketlerindeki 85 bin lirayı sorması üzerine Gencer, "Kredi çekmiştim. Onun parası. Bunun tamamını harcadım. Bir yere bağlı değilim. Bireysel olarak içimi soğutmak için yaptığım bir eylem." ifadelerini kullandı.

Olay günü Gencer'i HDP binasına götüren taksi şoförü de duruşmada dinlendi. Taksi sürücüsü, "Elinde bir çanta vardı. Biraz hiperaktifti." ifadelerini kullandı. Gencer'in daha önce de taksisine bindiğini söyleyen taksici, "Müziğin sesini açtırıp dans ederdi. Hızlı kullanmamı isterdi." diye konuştu.

Müşteki ifadeleri

Deniz Poyraz'ın babası Abdulilah Poyraz sanığın katil olduğunu söyleyerek, "Hiçbir şekilde bir kadına el uzatmaya hakkı yoktur. Sanığın annesi veya kardeşi Deniz'in yerinde olsa acaba ne düşünürdü? Adalet istiyorum." dedi.

Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz da kızının acısıyla yüreğinin yandığını belirterek, "Geceleri uyku uyuyamıyorum. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum." dedi.

Poyraz'ın kardeşleri de sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

HDP İzmir İl Başkanı Kadir Baydur'un da dinlendiği duruşmada, müşteki avukatının taleplerinin ardından mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşmadan notlar

Duruşma öncesinde, mahkeme salonunun fiziki şartları sebebiyle İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ve Poyraz'ın avukatları, mahkeme heyeti ile uzun bir ön görüşme yaptı.

Duruşma salonunda geniş güvenlik önlemleri alındı. Duruşma yaklaşık 3 saat geç başladı.

Duruşma sırasında sanık ile Poyraz'ın ailesi ve milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Duruşmaya gerginlikler nedeniyle zaman zaman ara veridi.

Olay

İzmir'de bir iş merkezinin 2. katındaki HDP İzmir İl Başkanlığına 17 Haziran'da gelen Onur Gencer, Deniz Poyraz'ı tabancayla öldürmüştü.

Olayın ardından gözaltına alınan ve tutuklanan Gencer'in, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması, "iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme", "siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme" suçlarından da 7 yıla kadar hapsi istenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Deniz Poyraz Onur Gencer İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title