Haberler

Hdp Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demitraş, " 28 Şubat'ta İslami kesime yönelik bir postmodern ordu darbesi yapıldı. Bugün onun yıl dönümü. O darbe yapıldığı günde de karşı çıktık, bugün de karşı çıkarız. Hiçbir darbe anlayışını desteklemedik, yine desteklemeyiz" dedi.

Demirtaş, beraberindeki HDP Batman milletvekilleri Ali Aslan, Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerekli ile partisince Turgut Özal Bulvarı Dörtyol Kavşağı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Barış Mitingi"ne katıldı.

Burada konuşan Demirtaş, "Türkiye toplumu Kürt'ü ile Türk'ü ile bütün inanç ve kimlikleriyle bu toprakların gerçek sahipleridir. Bizler, Kürt halkı buradan geçerken geçici konaklamış değiliz. Buranın yerli kadim halklarıyız" şeklinde konuştu.

Bu saatten sonra kimse kimsenin kulu, kölesi olamayacağını söyleyen Demirtaş, "Kürt halkı kimsenin kanatlarının altına giremez. Kürt halkı ikinci sınıf halk olmayı kabul edemez. Kimliksizliği, statüsüzlüğü kabul edemez" dedi.

"28 Şubat'ın mağduru halktır, mazlumlardır, başörtülü kadınlardır"

"28 Şubat'ta İslami kesime yönelik bir postmodern ordu darbesi yapıldı. Bugün onun yıl dönümü. O darbe yapıldığı günde de karşı çıktık. Bugün de karşı çıkarız. Hiçbir darbe anlayışını desteklemedik. Yine desteklemeyiz" diyen Demirtaş, "28 Şubat'ın mağduru halktır, mazlumlardır, başörtülü kadınlardır" ifadesini kullandı.

Mitingin ardından dağılan kalabalığın arasından bir grup, polise taş ve molotofkokteyli attı. Polisin uyarılarına rağmen saldırıya devam eden gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.

Gruptakiler daha sonra ara sokaklara kaçtı.

Kaynak: AA / Güncel

Ayşe Acar Başaran 28 Şubat Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title