Haberler

HDP'den Halaylı 'Kadın Seçim Bildirgesi' Açıklaması

Güncelleme:

Halkların Demokratik Partisi 30 sayfalık Kadın Seçim Bildirgesi'ni açıkladı. Açıklama sonrası hep beraber halay çeken partililer renkli görüntüler yaşanmasına neden oldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 30 sayfalık 'Kadın Seçim Bildirgesi'ni açıkladı. Bildirgenin açıklanmasının ardından HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve partili kadınlar, 'Keçe Kurdan' adlı türkü eşliğinde halay çekti.

KADIN SİYASETÇİLER BİR ARAYA GELDİ

HDP Kadın Seçim Bildirgesi, Taksim'de bir otelde düzenlenen toplantıyla HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ tarafından okundu. Toplantıda, aralarında milletvekilleri Sebahat Tuncel, Pervin Buldan, kadın milletvekili adayları, HDP'li bazı belediye eş başkanları ve partili kadınlar yer aldı.

ÖZGÜRLÜKÇÜ VE EŞİTLİKÇİ DÜZENLEMELER

HDP Kadın Seçim Komisyonları'nın, kadın örgütleriyle birlikte hazırladığı 30 sayfalık Kadın Seçim Bildirgesi, kadınlara sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik alanlar başta olmak üzere yaşamın tüm alanlarında özgürlükçü ve eşitlikçi düzenlenmeler vaat ediliyor.

"ARTIK YETER DİYORUZ"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ bildirgeyi okumadan önce yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyada kadın erkek eşitsizliğinin en ağır yaşandığı ülkelerden biri olduğunu belirterek, "Dünya Ekonomik Forumu'nun 142 ülke üzerinden yaptığı araştırmaya göre, Türkiye kadın-erkek eşitliğinde 125. sırada. Biz'ler kadınlar olarak, onca yılın yoksunluğuna, 'artık yeter diyoruz. Mahkemelerde adil olmayan tutumlara maruz kalmaktan, kadın katillerinin yargı tarafından kayırılmasından bıktık. İşsizlikten, aşsızlıktan, evimizi, köyümüzü, parkımızı, kentimizi terk etmeye mecbur bırakılmaktan usandık" diye konuştu.

KADIN EKSENLİ YENİ ANAYASA

HDP Seçim Bildirgesi'nde olduğu gibi Kadın Bakanlığı'nın kurulacağı tekrarlanan bildirgede öne çıkan başlıklar ise şunlar: Kadın eksenli bir anayasa yapılması, siyaset alanından kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık, istihdam ve sosyal güvenlik alanlarında düzenleme, eğitim alanından düzenleme ve kadın cinayetlerine yöenlik önlemler.

"KADINLARIN YERİ DAR"

Yüksekdağ, 30 sayfalık bildirgenin okunması sırasında, salonda bulunanların sıkılarak dikkatlerinin dağılmalarını önlemek için zaman zaman okumaya ara verdi. Bir ara önündeki mikrofonları gösteren Yüksekdağ, 'Bu mikrofonlarla bir türlü aramı düzeltemedim. Aslında kadınların yeri dar. Bir önümüzü açsalar?" şeklinde espriler yaptı.

TOPLANTIYA HALAYLI SON

Bildirgenin okunmasının ardından Yüksekdağ partili kadınlara papatya dağıttı. Ardından da sahneye çıkan HDP'li kadınlar 'Keçe Kurdan' adlı türkü eşliğinde halay çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

.....mobilWeb@haberler.com:

Bin tane oyum olsa birini bile hdp ye vermem

6
47
yanıtYanıtla
Gümbür gümbür geliyorlar )))))))))):

Hey faşolar ne yaparsaniz yapin engel olamayacaksiniz gümbür gümbür geliyor HDP!!!

24
9
yanıtYanıtla
Bozkurt Mobil-ANDROID:

Onlara ALLAH bu ülkeyi ellerine düşürmesin

8
22
yanıtYanıtla
hhh:

eğer hdp şuan başta olsaydı en basitinden ermeni soykırımını tanımıştı ve ülke batmaya doğru ilerlerdi kim bilir daha neler neler olurdu

5
25
yanıtYanıtla
bitlismobilWeb@haberler.com:

saygilar figen hanım

25
4
yanıtYanıtla
dilanMobil-ANDROID:

ysasin ozgurluk yasasin hdp yasasin halkini savununan kurt

18
11
yanıtYanıtla
yagmurmobilWeb@haberler.com:

Hak adalet eşitlik konuları mıen ufak sorunda tehditler savuran yakıp yıkan insanların bu kavramlara oldukça yabancı oldugunu düşünüyorum

4
21
yanıtYanıtla
dilanMobil-ANDROID:

kurdum hakimi sonuna kadarda savinurum budan yirmi yil once bizler turkiyede kurduz bile diyemiyorduk simdi diyebiliyorsak ne mutlu kurdum diyene

15
8
yanıtYanıtla
urfaliMobil-ANDROID:

peki gercekler allaha kim hesap verecek sence olmadimi ermeni soykirimi hhh ye sorarim sen insanmisin eyer

10
10
yanıtYanıtla
Bozoklu halukmobilWeb@haberler.com:

Eger hdp başta olsaydı teröristler sokaklarda insan avı yapar bizleri akepedende fazla yoksullastirirdi ve çoğumuz ölmüş olurduk

2
16
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title