Haberler

Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi"

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdülhakimoğulları, "Türkiye'de öğrenme kültürünün güçlendirilmesi en büyük önceliklerimizden birini oluşturuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdülhakimoğulları, " Türkiye'de öğrenme kültürünün güçlendirilmesi en büyük önceliklerimizden birini oluşturuyor." dedi.

Abdülhakimoğulları, Samsun'daki bir otelde düzenlenen "Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi II. Bilgilendirme Toplantısı"na katıldı.

Bu toplantıların 24 pilot ilde düzenlendiğini bildiren Abdülhakimoğulları, projeye katılım oranlarında 2023 yılına kadar yüzde 15 ve üzerine çıkmayı hedeflediklerini kaydetti.

" Türkiye'de öğrenme kültürünün güçlendirilmesi şu anda en büyük önceliklerimizden birini oluşturuyor." diyen Abdülhakimoğulları, şöyle devam etti:

"Program otoritesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, faydalanıcısı ise Milli Eğitim Bakanlığıdır. Projemizin 15 milyon avroluk bütçesi var. 7,5 milyon avroluk kısmı hibe bileşeni olarak titizlikle devam etti. Bu kapsamda 81 ilimizde vakıflar, dernekler, STK'lar, belediyeler, üniversitelerden gelen proje fikirleri ve teklifleri, genel müdürlüğümüz proje ekibinden oluşan bağımsız denetmenler tarafından incelendi ve değerlendirmesi yapıldı. Kriterlere uyan projelere 100 bin ile 200 bin avro arası hibe sunuldu. Geri kalan 7,5 milyon avroluk kısmı ise hizmet bileşeni teknik destek kısmı."

Projenin temel felsefesinin, hayat boyu öğrenmeye yönelik stratejiler geliştirme, hayat boyu öğrenmedeki fırsatları iyileştirme ve bu konudaki farkındalığın arttırılması olduğunu anlatan Abdülhakimoğulları, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımızın TBMM'ye sunduğu 65. hükümet programında, 'Cumhuriyetimizin 100. yılına yürürken eğitimde yapacağımız köklü değişiklikler ülkemizi yüksek gelir gurubu ve en yüksel insani gelişmişlik seviyesindeki ülke standartlarına ulaştıracak" sözleriyle eğitime verilen öneme vurgu yapılmıştır. Bu projemiz ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüze bağlı halk eğitim merkezlerimiz başta olmak üzere mesleki eğitim merkezleri, turizm eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitülerimizdeki tüm öğretmenlerimize, tüm çalışanlarımıza öğrenme ilkeleri gözetilerek mesleki gelişimleri için eğitimler verilecek. Bu sayede Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzde insan kaynağının gelişimine hep beraber katkı sağlamayı planlıyoruz. Hayat boyu öğrenme, rehberlik ve danışmanlık hizmetinin geliştirilmesidir. Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi II. Projesi ile hayat boyu rehberlik sistemi kurulacak ve bakanlığımızın bünyesinde hayat boyu rehberlik uzmanları yetiştirilecektir."

Mesleki eğitimde kalite güvence sistemi

Abdülhakimoğulları, eğitimde uzmanlaşma ve her seviyede kaliteyi artırmaya hız verileceğini dile getirerek, projenin en önemli çıktılarından birinin de kalite güvence sisteminin hayat boyu öğrenme ilkeleri doğrultusunda mesleki eğitim kalite güvence sistemine kavuşması olacağını belirtti.

Bu konuda kalite güvence uzmanları yetiştirileceğini bildiren Abdülhakimoğulları, şunları kaydetti:

"Projemiz ile tüm taraflar, yani genel müdürlüğümüz, halk eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezleri ve en önemli paydaşlarımız olan sivil toplum kuruluşları özel sektörle bir araya gelerek ülkemizin mesleki teknik eğitim programlarını projelerini yeniden gözden geçireceğiz. Buradaki toplantılarla beyin fırtınası oluşturacağız. Yeniden bir değerlendirme yapmak, sanayi ve hızla gelişen yüksek teknoloji yönelik ülkemizin geleceği için mesleki ve teknik eğitimin ortak vizyonunun oluşturulmasına katkı sağlamak, çok boyutlu rekabetin merkezinde olan insan kaynağının niteliğinin bulunması nedeniyle mesleki ve teknik eğitimin en öncelikli alan haline getirilmesi için gerekli çalışmaların elzem olduğu inancıyla bu çalışmaları ve süreci başlattık."

Toplantıya Samsun Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, proje takım lideri Sean Curley ile milli eğitim uzmanları ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ortaklar Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title