Haberler

Havacılıkta girişimlerin yeni merkezi "İGA Hub" açıldı

Güncelleme:

TÜRKİYE'nin dünyaya açılan en büyük kapısı ve küresel aktarma merkezi olan İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent ile iş birliği yaparak, sektörde yenilikçi fikirlerin gelişmesi ve ülke ekonomisine değer oluşturması adına 'İGA Hub'...

TÜRKİYE'nin dünyaya açılan en büyük kapısı ve küresel aktarma merkezi olan İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent ile iş birliği yaparak, sektörde yenilikçi fikirlerin gelişmesi ve ülke ekonomisine değer oluşturması adına 'İGA Hub' girişimcilik programını hayata geçirdi. İGA CEO'su Kadri Samsunlu, program sayesinde hedeflerinin, "Sivil havacılık ve havalimanı işletmeciliği alanında inovatif fikirlerin hayata geçirilmesini ve teknolojik girişimlerin desteklenmesini sağlamaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Bugün hayata geçirilen 'İGA Hub' girişimcilik programı kapsamında "Sivil Havacılık ve Havalimanı İşletmeciliği" alanında akıllı havalimanı, robotik, sürdürülebilirlik, dijitalleşme, IoT(nesnelerin interneti) güvenlik, mobilite alanlarındaki girişimlerin olgunlaşması için girişim ekosistemi oluşturulacak. İGA'dan yapılan açıklamada, "İGA'nın tüm kurumsal gücünü havacılığın bileşenlerini de yanına alarak, havacılıkla etkileşen diğer tüm sektörleri de kapsayacak bütüncül bir şekilde; yolcular, çalışanlar, iş ortakları ve otoriteler için daha kaliteli, hızlı, ekonomik çözümler sağlayacak projelerin desteklenmesi hedeflendiği belirtildi.

"Sivil Havacılık ve Havalimanı İşletmeciliği" alanında yenilikçi proje geliştiren girişimler başta olmak üzere İstanbul Havalimanı çalışanları ve İstanbul Havalimanı ekosistemi içerisindeki tüm paydaşların da yenilikçi ve teknolojik tabanlı iş fikirleriyle İGA Hub girişimcilik programına başvuru yapabilecekleri kaydedildi.

ALTYAPI OLUŞTURULDU VE İGA HUB FAALİYETLERİNE BAŞLADI…

Açıklamada, "Havalimanı işletmeciliğinde küresel bir marka olma hedefi olan İGA İstanbul Havalimanı, yenilikçi ve teknolojik girişimlerin Sivil Havacılık ve Havalimanı İşletmeciliği alanında yükseliş göstermesi adına Türkiye'nin önde gelen teknoparkı, İTÜ ARI Teknokent ile yoğun iş birliği görüşmeleri sonucunda İGA Hub hayata geçti. Bu doğrultuda girişimlerin eğitim, mentörlük, prototipleme, network, yatırım gibi alanlarda gelişim göstermeleri için İTÜ ARI Teknokent'in dünyada ilk 5'te yer alan 'Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek'in deneyiminden faydalanarak, girişimlere destek olunacak. İGA Hub, sektörün kalbinde yer alarak, sektör paydaşlarıyla girişimciler arasında bir köprü olacak. Bu kapsamda ilk çözüm ortağı ise Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kalyon Garaj Prototipleme ve Girişimcilik Merkezi oldu" ifadelerine yer verildi.

GİRİŞİMCİLERE 800 BİN LİRA ÖDÜL

İGA Hub girişim programına kabul edilen girişimlere ihtiyaç duyacakları tüm desteklerin sunulacağı aktarıldı. Ayrıca girişimcilerden İTÜ Çekirdek'in her yıl düzenlediği bölgenin en büyük girişimcilik etkinliği olan 'Big Bang Start-up Challenge'ta toplam 800 bin liralık İGA ödül havuzundan pay alma şansı yakalayacakları bildirildi.

KADRİ SAMSUNLU'DAN GİRİŞİMCİLERE ÇAĞRI

Açıklamada bugünden itibaren hayata geçirilen programa ilişkin İGA CEO'su Kadri Samsunlu'nun görüşlerine de yer verildi.

Günümüzde küresel rekabetteki gücü artırmak amacıyla en stratejik alanlardan birisinin teknoloji olduğunu vurgulayan Samsunlu'nun İGA Hub programında hedeflerinin, Sivil Havacılık ve Havalimanı İşletmeciliği alanında inovatif fikirlerin hayata geçirilmesini ve teknolojik girişimlerin desteklenmesini sağlamak olduğu kaydedildi.  Sivil havacılık odağında inovatif bir çözümü olan girişimcileri İGA'ya ulaşarak girişimini geliştirmeyi hızlandırmaya; İGA'nın gücü ve desteğini arkalarına almaya davet eden Samsunlu şu ifadeleri kullandı:

"İGA Hub ile küresel bir marka olma yolunda hem Türk ve dünya sivil havacılığına katkı sağlamayı hem de İGA İstanbul Havalimanı'nda geliştirilen bu projelerin havacılık sektörüne olduğu kadar diğer sektörlere de fayda sağlamasını amaçlıyoruz."

PROF. DR. DİKBAŞ: TEKNOLOJİ GİRİŞİMCİLİĞİ AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş ise kuluçka merkezleri İTÜ Çekirdek'te bugüne kadar 7 bin 600 girişimciye destek olduklarını; bu girişimlerin 760 milyon TL yatırım aldıklarını ve ekosistemlerinin sadece son iki yılda 5 kat büyüdüğünü belirtti. Dikbaş, "10 yıldır İTÜ Çekirdek, teknolojinin her alanından girişimi destekliyor olsa da belli sektörler özelinde o alanın uzmanı bir paydaşla güç birliği yapmanın, çok daha büyük başarıları beraberinde getirdiğini deneyimleyerek gördük. Bu doğrultuda İGA'nın çağrısı hem havacılık sektörünün gelişmesi hem de teknoloji girişimciliği açısından çok büyük önem taşıyor. Yapılan bu iş birliği, önümüzdeki yıllarda bu alanda uluslararası programlarımız ve diğer dikey alanlarımızda yapacağımız disiplinler arası iş birliklerimizle birçok başarı hikayesinin doğmasına da katkı sunacak; 'teknolojiye dayalı milli kalkınma seferberliğinde önemli bir çarpan etki yaratacak" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title