Haberler

Hatay'da Sınır Güvenliği Toplantısı

Hatay Valisi Erdal Ata, 2011'de Suriye'de başlayan olaylardan sonra sınır güvenliğinin en önemli konular arasında yer aldığını belirterek, "Sınırın öte tarafında farklı grupların hakimiyetinin olması ülke güvenliği açısından da çok ciddi tehditler oluşturuyor.

Hatay Valisi Erdal Ata, 2011'de Suriye'de başlayan olaylardan sonra sınır güvenliğinin en önemli konular arasında yer aldığını belirterek, "Sınırın öte tarafında farklı grupların hakimiyetinin olması ülke güvenliği açısından da çok ciddi tehditler oluşturuyor. Sınırda fiziki engellerin iyileştirilmesi, modüler duvar sisteminin yapılmasıyla önemli bir mesafe katedildi." dedi.

Ata, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen Sınır Güvenliği Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sınır uzunluğu bakımından Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden birinin Hatay olduğunu söyledi.

Suriye ile 276 kilometre askeri sorumluluk alanı olduğunu ifade eden Ata, şöyle devam etti:

"2011 yılında Suriye'de başlayan olaylardan sonra sınır güvenliği, en önemli konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Sınırın öte tarafında farklı grupların hakimiyetinin olması ülke güvenliği açısından da çok ciddi tehditler oluşturuyor. Sınırda fiziki engellerin iyileştirilmesi, modüler duvar sisteminin yapılmasıyla önemli bir mesafe katedildi. Bizim arzumuz bunların bir an önce bitirilmesi, sadece duvar değil duvarla beraber tel örgüleri, kamera sistemleri, gözetleme kuleleri, aydınlatma ve yollarıyla tüm çalışmaların sonuçlandırılmasıdır. Bunları yapmak maliyet bakımından o kadar kolay değil, bunlar yüksek miktarda para harcamayı gerektiren konular. Ama günümüz şartları gereğince ülkemizin güvenliğinin her şeyden daha önemli olduğunu düşünüyorum."

Vali Ata, sınır güvenliğiyle ilgili alınacak tedbirler konusunda her bir kuruma ayrı görev düştüğünü, 2017 yılında yapılabileceklerin azamisini gerçekleştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Toplantıya, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, vali yardımcıları Orhan Mardinli, Mahmut Hersanlıoğlu ve Nursal Çakıroğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, kaymakamlar ile ilgili kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Erdal Ata Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title