Haberler

Hatay'a Van'dan gönüllü gelen Nazlı öğretmen depremzedeleri bırakamadı

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, görev yaptığı Van'dan gönüllü olarak Hatay'a gelen ve birçok görevi üstlenen beden eğitimi öğretmeni Nazlı Mutlu, arkadaşlarının çoğunun dönmesine rağmen çadır kentte afetzedelerin yardımına koşmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, görev yaptığı Van'dan gönüllü olarak Hatay'a gelen ve birçok görevi üstlenen beden eğitimi öğretmeni Nazlı Mutlu, arkadaşlarının çoğunun dönmesine rağmen çadır kentte afetzedelerin yardımına koşmaya devam ediyor.

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 6 Şubat'taki depremler sonrasında Van'dan kente gönüllü gelen 133 öğretmenden biri olan Mutlu, çadırların kurulmasından yardım faaliyetlerine birçok görevde bulundu.

Özellikle çadır kentlerde eğitim faaliyetlerinin sürdürülmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen öğretmenler arasında yer alan Mutlu, 130 öğretmen arkadaşının Van'a dönmesine rağmen Arsuz ilçesinde sorumluluğunu üstlendiği çadır kenti bırakamadı.

Çadır kent sakinlerinin tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenen, depremzedeleri tek tek çadırlarında ziyaret eden Mutlu, ayrıca çocukların eğitime devam etmesi için çaba harcıyor.

Mutlu, deprem mağdurları normal yaşantılarına dönünceye kadar gönüllü olarak çadır kentte kalmak istiyor.

"Burada çadırlarla, insanların ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz"

Nazlı Mutlu, AA muhabirine, depremden sonra 133 öğretmenin Van'dan gönüllü olarak Hatay'a geldiğini söyledi.

Ekibin büyük çoğunluğunun geri döndüğünü ancak kendisi dahil 3 öğretmenin gönüllü olarak kalmaya devam ettiğini belirten Mutlu, "TCDD kampındayız. Burada çadırlarla ilgileniyoruz. İnsanların ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz. 26 çadırımız var. Kabinlerde de insanlar kalıyor." dedi.

Mutlu, Arsuz'daki bu çadır kentte duşların, lavaboların bulunduğunu, depremden önce kamp alanı olarak kullanıldığını anlattı.

Bundan dolayı barınma ve diğer ihtiyaçlar konusunda burada kalanların pek sıkıntı çekmediğini dile getiren Mutlu, şöyle konuştu:

"Çadırlara misafir de oluyoruz, çay da içiyoruz. Rahatsızlanan olursa doktorumuz var iletişim halinde olduğumuz. Onu arıyoruz, gerekirse geliyor. Sosyal hizmetlerden arkadaşlar var. Çocuklarla alakalı bir sıkıntı olduğunda yine iletişime geçiyoruz. Onun dışında temel bakım ihtiyaçları gibi şeyler var. Onlarla ilgileniyoruz. Artık uzun süredir buradayım herkesi tanıyorum. Sistemimiz oturdu. Yani her şey burada çok güzel. Gayet güzel işliyor."

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Hatay Van Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title