Haberler

Hasan Ferit Gedik'in Ölümü Davası

Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 3 kişinin yaralanmasına ilişkin, 8'i tutuklu 35 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 3 kişinin yaralanmasına ilişkin, 8'i tutuklu 35 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 7 tutuklu ve 6 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı. Kamu güvenliği gerekçesiyle kapalı yapılan duruşmaya, basın mensupları ve izleyiciler de alınmadı.

Duruşmada söz verilen sanık Zafer Turhan, 2 yıl 6 aydır çete üyesi olmaktan tutuklu bulunduğunu belirterek, "Bakıldığında bizlerin çete olmadığı, terör örgütü mağduru olduğumuz bellidir. Adliyeye yapılan silahlı saldırı, bir kişinin polis kıyafetiyle mahkeme önünde keşif yapması, tuvalette bulunan silah olaylarına bakıldığında karşı taraf terör örgütüdür ve biz de bu örgütün mağduruyuz" dedi.

Bu dava nedeniyle evliliğinin ve aile düzeninin bozulduğunu savunan Turhan, "Biz çete değiliz. O mahallenin yetiştirdiği gençleriz. Çete olanlar dışarıdan gelenlerdir. Çete lideri olduğum söyleniyor. 2,5 yıldır özel avukatım yok" şeklinde konuştu.

Bu sırada sanık Turhan'ın, müşteki yakınlarına yönelik "dışarı çıkalım, kim kimi öldürecek göreceğiz", müşteki avukatlarından Özgür Yılmaz'a hitaben de "dışarı çıkınca göstereceğim" şeklindeki sözleri tutanağa geçirildi.

Mahkeme Başkanı Mahir Merdun, müştekilerle tartışması üzerine, duruşmanın inzibatını bozduğu gerekçesiyle sanık Turhan'ın dışarı çıkarılmasına karar verdi.

Sanık Hakan Taşhan, "2 yıldır cezaevindeyim. Maddi manevi olarak çok zor durumdayım. Çocuklarım var, eşimle boşanma eşiğindeyim. Tahliyemi talep ediyorum" ifadesini kullandı.

Sanık Ferhat Keleş ise 27 aydır tutuklu olduğunu belirterek, "Yaralama olayını kabul ediyorum. Yaptığım eylemlerden cezamı almak istiyorum ancak cinayetle bir ilgim yoktur. İsmim mahallede katil olarak çıktı. Ailem yüzüme bakmıyor" dedi.

Sanık Ümit Yeşilkaya da "Telefon sinyallerini, kamera kayıtlarını istiyorum. Telefon sinyallerinden benim olay yerinde olmadığım bariz bir şekilde bellidir. Olayı ne gördüm, ne de duydum. Tek suçum arkadaşlarımı arabaya alıp Gebze'ye bırakmak oldu. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Söz verilen diğer sanıklar da, suçsuz olduklarını savunarak, tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddederek, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Duruşma salonunda suç içeren söz ve davranışlarda bulunanlarla ilgili gereğinin yapılması amacıyla SEGBİS görüntüleri ve duruşma zabıtlarının Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde 30 Eylül 2013'te gösteri yapan gruba silahla ateş açılması sonucu, Hasan Ferit Gedik hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, 8'i tutuklu 35 şüphelinin 11 ile 269 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Ferit Gedik Maltepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title