Haberler

Harem'de minibüsçü eyleminde gerginlik

Güncelleme:

Cengiz ÇOBAN-Ali AKSOYER-Beyza Nur GÜLER-Mertcan ÖZTÜRK-İsa ALMAÇAYIR / İŞLERİNİN azaldığını öne süren ve UKOME toplantılarında taleplerinin karşılanmadığını iddia eden bir grup minibüsçü, Üsküdar'da toplandı. İBB'nin Saraçhane'deki binası önüne minibüsleriyle gitmek istemelerine izin verilmeyen minibüsçüler ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Metro, metrobüs ve Marmaray hatları nedeniyle işlerinin azaldığını öne süren ve ek hatla güzergah isteyen bir grup minibüsçü, Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) toplantısında taleplerinin karşılanmadığını iddia ederek Üsküdar'da toplandı. İBB'nin Saraçhane'deki binasına konvoy halinde protesto için gitmek isteyen minibüsçülerin yolunu Harem'de polis ekipleri kesti. Zaman zaman gerginliğin de çıktığı noktada minibüsçülerin bekleyişi devam ediyor.

"ESNAF ÜST KOMİSYONLA ALT KOMİSYON ARASINDA GİDİP GELİYOR"

Basın açıklaması yapan Harem-Gebze Minibüsçüler Derneği Başkanı Ramiz Yılmaz,

"Yıllardır metro, metrobüs, Marmaray'dan mağdur olmuş minibüs hatlarıyız. Yıllardır bu sorunu çözemediler. Esnaf evine ekmek parası götüremiyor, senetlerini ödeyemiyor. Araçlarımızın birçoğu otoparklarda yatıyor, banka rehinli. Bu sorunu çözemiyorlar bir türlü. 2019 yılı, sekizinci ayın 27'sinde Ekrem başkan geldikten sonra,  UKOME yaptı. UKOME toplantısında bu sorunu gündeme taşıdı. Demek ki bunun alt yapısı var. UKOME'ye gelmiş yani, hiç bir konu çalışılmadan UKOME'ye gelmez. Ama 14 ay geçmiş, daha UKOME'den bir sonuç çıkmamış. Bir üst komisyona atıyorlar, bir alt komisyona. Üst komisyonla alt komisyon arasında gidip gelen esnaf artık evine ekmek götüremez oldu. Artık sabır taştı burada. 25 kişi UKOME'nin etrafında toplanıyor, belediye başkanı ve genel sekreterlerin kontrolü altında bu toplanmaların hiç bir anlamı yok. Eğer ki bu sorunu çözemiyorlarsa, 25 kişinin iki dudağı arasında ise, bu kadar kişinin ekmeği, namusu, geleceği, çoluğu çocuğunun rızkı o zaman biz bu ülkede yaşamayalım" dedi.

"BİZ BU ARAÇLARI YAKALIM YA DA DENİZE Mİ ATALIM?"

Yılmaz, araçları ile İBB önüne giderek seslerini duyurmak istediklerini ifade ederek, "25 kişi 14 aydır bizim sorunumuzu çözmüyor. Biz bugün burada 900 aracımızla İBB önüne gideceğiz. Sayın valimizle sayın belediye başkanımızla gerekirse bakanımızla görüşüp bu işi çözeceğiz. Yoksa biz bu araçları yakalım ya denize atalım. Ne yapalım başka? Evine ekmek götüremeyen esnafın hiç bir varlığı söz konusu değil. Evine ekmek götüremeyen araçlarında hiç bir varlığı söz konusu değil. Ben bütün devlet yetkililerine söylüyorum, en küçükten en büyük makama kadar. Evine ekmek parası götüremeden, maaş almadan kaç ay durabilirler? Biz bunu 14 ay 20 aydır bekliyoruz. Birçok arkadaşımız da Kadıköy'de bekliyor" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Üsküdar Harem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title