Haberler

Halep'e 11 Tır Yardım Malzemesi Gönderildi

Nevşehir Valiliğince Halep için düzenlenen kampanya kapsamında toplanılan çeşitli temel ihtiyaç malzemelerini taşıyan 11 tır, Suriye'ye gönderildi.

Nevşehir Valiliğince Halep için düzenlenen kampanya kapsamında toplanılan çeşitli temel ihtiyaç malzemelerini taşıyan 11 tır, Suriye'ye gönderildi.

İl merkezi ve ilçelerde duyurusu yapılarak başlatılan yardım kampanyasında temin edilen gıda, battaniye ve kışlık giysilerin yüklendiği tırları uğurlamak amacıyla Borsa Kavşağı'ndaki yardım toplama merkezinde tören düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Türkiye'nin dünyaya insanlık dersi verdiğini belirterek mazlumlara şefkat elini uzatan bir milletin vekili olmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Açıkgöz, "Mazlum Müslümanları bağrımıza basıyoruz. Gelen Müslümanlara kucak açmak, insanlık adına büyük bir mutluluktur. Bu gelen insanlar bizim çocuklarımız olabilirdi. İnsanlarımız bir ekmeği varsa yarısını diğer kardeşine verme hassasiyetini gösteriyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk milletinin yanında mazlum coğrafyaların da umudu olduğunu vurgulayan Açıkgöz, Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılı süreçlerden daha da güçlenerek çıkacağına inandığını ifade etti.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Açıkgöz, "Ümmetin ve bu ülkenin umudu olan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durup sımsıkı sarılırsak bu zorlukları hep beraber aşacağız. Yan yana durarak kardeşlik bağlarımızı güçlendireceğiz, bu terör belasını da ülkemizden def edeceğiz." diye konuştu.

Vali Yardımcısı Hasan Kayhan da il genelinde başlatılan yardım kampanyasının devam edeceğini belirterek vatandaşların ayni yardımlarını oluşturulan irtibat bürolarındaki görevlilere teslim edebileceğini aktardı.

Kayhan, şunları söyledi:

"Savaştan mağdur olan insanları misafir olarak ağırlıyor, acılarını paylaşıyoruz. Tarih boyunca devletimiz birçok kez mülteci akınına uğramıştır. Biz, her zaman büyük özveri ile onlara yardım ettik. Nevşehir'de başlatılan kampanyalara da halkımız çok büyük ve önemli katılım sağlıyor, kampanyamız devam edecektir."

Yapılan duanın ardından 11 tır, Cilvegözü Sınır Kapısı'na doğru yola çıkarıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Açıkgöz Nevşehir Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title