Haberler

Halaçoğlu: Başbakanın Dinlenmesi Lazım

MHP Kayseri 1. sıra Milletvekili Adayı Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bingöl'de düzenlediği mitingde kendisini dinlemeye gelen partililere "Diyarbakır, Diyarbakır.

Mhp Kayseri 1. sıra Milletvekili Adayı Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bingöl'de düzenlediği mitingde kendisini dinlemeye gelen partililere "Diyarbakır, Diyarbakır. Ama duymuyorlarö şeklinde seslenmesine, "Başbakan Erdoğan, MHP'nin Diyarbakır mitinginde eylem ve protestoların çıkmamasına şaşırdı ve farklı şeyler söylemeye başladı. Başbakan Erdoğan'ın artık dinlenmesi gerekiyorö dedi.

MHP Kocasinan İlçe Teşkilatı'nın seçim sandıklarında görevli partililerine parti binasında düzenlediği 'Çiğ köfte' etkinliğine katılan Yusuf Halaçoğlu, 12 Haziran seçimlerinin Türkiye Cumhuriyeti'nin daha sonra adının değişip değişmeme seçimi olacağını söyledi. Halaçoğlu, AK Parti hükümetinin yapacağı anayasa değişikliği ile ülkeye Federatif Türkiye Cumhuriyeti isminin verilmeye kalkışılacağını savunarak, "AK Parti tekrar iktidara gelirse, anayasanın ilk 4 maddesini değiştirmeye çalışacak. Biz ülkenin bölünmesini istemiyoruz diyorlar.

Ancak devletin yönetim şeklinin ve üniter yapısının bulunduğu maddeleri değiştirmeye kalkıyorlar. Çünkü 2003 yılında kabul edilen ikiz yasaların ortaya koyduğu, halkların kendi kaderlerini belirleme kararını imzaladılar. Kullanacağımız oy, cumhuriyeti kuranların, şehit olup bu ülkeyi bağışlayanların, ezan sesinin hür şekilde okunmasını sağlayanların, yarın bizden hesap soracak ortamda gelişmemelidir. Bu ülkenin sınırları, Çanakkale'de, milli mücadelede kanla çizilmiştir.

Kanla çizilen toprakları bırakmak söz konusu olamaz. Kanla aldık, eğer gerekiyorsa kanla ve canla veririz. Seçmen, milletvekili seçmeyi değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin devamını oylayacakö dedi. Yusuf Halaçoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Diyarbakırlılara seslendiği mitinge olan katılım ve sonrasında yaşanabilecek olayların ve eylemlerin oluşmamasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve tüm Türkiye'nin şaşırdığını söyledi.

Diyarbakır mitingi Türkiye için bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Halaçoğlu, "'Fırat'ın ötesine geçemiyorlar' diye sürekli muhalefeti ve özellikle de Devlet Bahçeli'yi tahrik eden Başbakan, güneydoğunun merkezi dediği Diyarbakır'da yapılan mitingde, son derece olumlu, yapıcı ve birleştirici bir konuşma sonrasında Diyarbakırlıların da Devlet Bahçeli'ye destek verdiğini görünce, özellikle de 22 bin kişilik bir katılım olunca şaşkına döndüö diye konuştu.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın partisinin Bingöl'de düzenlediği mitingde kendisini dinlemeye gelen partililere, "Özgürlükleri çok daha ileriye taşımak istiyoruz ve onun için yeni anayasa diyoruz. Onun için Diyarbakır, Diyarbakır! Cevap vermiyorsunuz, Diyarbakır! Ama duymuyorlarö şeklinde seslenmesine de değinen Halaçoğlu, "Başbakan Erdoğan'ın uyuyup dinlenmesi gerekiyor. Farklı şeyler söylemeye başladı.

Dolayısıyla Bingöl'deki mitingde de Bingöl'de olduğunu unutarak, sürekli "Diyarbakır, Diyarbakırö dedi, fakat kimse ses vermedi. Sonunda bunu düzeltmeye çalıştı ve "Cevap vermiyorsunuzö dedi. Tabi ki Bingöl'den Diyarbakır ses veremez. Başbakan Erdoğan kalan günleri de kazasız belasız atlatsın da dinlensin biraz. Zaten 13 Haziran'dan sonra dinleneceğini umuyorumö ifadelerini kullandı.

Etkinlikte ayrıca Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Kocasinan İlçe Başkanı Alper Ekincioğlu ve beraberindeki 200 partili HEPAR'dan istifa ederek MHP'ye saflarına katıldı. Yusuf Halaçoğlu, MHP teşkilatına katılan Alper Ekincioğlu'na kendi yakasında bulunan MHP rozetini taktı. Halaçoğlu ve partinin milletvekili adaylarından Faruk Çolak, Levent Livdumlu ve Ünal Polat partililerle birlikte dağıtılan çiğ köfteleri afiyetle yedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title