Haberler

Hakkari Üniversitesi'nde Gerginlik: 8 Öğrenci Gözaltında

Güncelleme:

Hakkari Üniversitesi'nde, Silopi ve Cizre'den öğretmenlerin ayrılmasını protesto etmek isteyen bir grup öğrenci, okul binasına pankart asmak isteyince gözaltına alındı.

Hakkari Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrenci, protesto gösterisi sırasında okul binasına pankart asmak isteyince gözaltına alındı.

BASIN AÇIKLAMASIYLA PROTESTO ETMEK İSTEDİLER

Sabah saatlerinde Hakkari Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksekokulu önünde toplanan bir grup Cölemerik Öğrenci Derneği (CÖDER) üyesi, öğretmenlerin Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinden meslek içi eğitim gerekçesiyle ayrılmalarını basın açıklamasıyla protesto etmek istedi.

PANKART ASMAK İSTEYİNCE POLİS MÜDAHALE ETTİ

Bu sırada bazı öğrencilerin meslek yüksekokulu binasına pankart asmak istemesi üzerine eyleme polis müdahale etti. Çıkan gerginlikte 8 öğrenci gözaltına alınırken, 1 polis memuru merdivenlerden düşerek hafif yaralandı.

GÖZALTINA ALINAN ÖĞRENCİLER EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Polis çağrılan ambulansla hastaneye götürülerken, gözaltına alınan öğrenciler de zırhlı bir polis aracıyla Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

HDP VE DBP'Lİ İSİMLER ÜNİVERSİTEYE GELDİ

Olay üzerine MYO'ya gelen Hakkari Belediye Eş Başkanları Fatma Yıldız, Nazmi Coşkun, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, DBP Hakkari İl Başkanı Hüseyin Armut ve HDP Hakkari Merkez İlçe Başkanı Asım Özcan, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan ile görüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Üniversitesi Silopi Şırnak Cizre Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Talip:

Öğretmenleri okula göndermeyenler suçsuz bunu protesto edenler suçlu. Bu ne biçim bir dünya.

8
8
yanıtYanıtla
MÜSLÜMAN KÜRT GENÇLİK BİRLİĞİ:

İMANSIZ PKK ASLA BAŞARIYA ULAŞAMAYACAKSIN ALLAH BİZE GÜÇ VERECEK SİZİN KÖKÜNÜZÜ BİZ KAZIYACAĞIZ

9
1
yanıtYanıtla
Nail:

Üniversiteden atmak zor olmamalı bu vatan hainlerini geleceğimiz olan gençlerin beyinlerini yikamasin bu örümcek beyinli ler

4
0
yanıtYanıtla
kemal:

valla kürt milliyetçiliği kavramını o bölge insanının beyninden çıkarmadıkça ki çıkmaz ve o bölgede menfaatleri olan devletletin menfaatleri yerine gelmedikçe ki gelmez bu mesele de bitmeeeeeeeeeeeeeeezzz. . .

1
2
yanıtYanıtla
ozanMobil-ANDROID:

cölemerik ogrenci dernegi ne lan

3
0
yanıtYanıtla
MEHMETCIK:

Arkadaşlar bence Devlet Dogu Anadolu ve Güney dogu bölgesinde Gösterilerde Yüzünü Kapatana Molotof Atana direk Askeriye Vur Emri verilmeli Saat akşam 7 Sonra Sokaga Çıkanı vuracan Yoksa Terörle Mücadele edilemez Ne bu Hergün Şehit Haberleri Gelecene Şehit Analari Agliyacana böyle Çözüm yapılmali bak birdaha Yüzünü Kapatıp Molotof Atan Karakol Basan Asker Şehit birdaha olurmu Hepsi Kuzu olur Zaten en Son Sözü Asker Söyler Sag Yakaladiklarinizi Milletin önünde Vurun İdam Edin

2
0
yanıtYanıtla
KEREM:

Asker Polis Dogu Anadolu bolgesine ve Güneydoğu ya Yabancıların Gazetecilerin Basının giriş-çıkışı Yasaklansın. görülen yabancılar da gebertilsin. Terörle Mücadele böyle olur Devletin Savcilari Hakimleride Terör Yanlısi Haber yapan Gazetecilere Basina idam Versin

2
0
yanıtYanıtla
MÜSLÜMAN KÜRT GENÇLİK BİRLİĞİ:

MİLLİYETCİ KELİMELER KULLANMANIN ÜLKEMİZE ŞİMDİYE KADAR BİR FAYDASI OLMADI AKSİNE ŞER GÜÇLERİ FAYDALANDI ŞİMDİ KAFİR PKK VE İMANSIZ HDP YE KARŞI TEK YÜREK OLACAĞIZ ONLARIN SONU GELMİŞTİR YETER ARTIK BU KADAR ÇEKTİĞİMİZ

1
1
yanıtYanıtla
SEZER:

Üniversitelerde kck/pkk yapılanmaları var bunlara derhal müdahale edilmeli. Bu hdpnin terör örgütü listesine alınması şarttır

1
1
yanıtYanıtla
ASD:

SİLOPİDE CİZREDE ORANIN HAKI KALMAK ISTEMEYIP AYRILDI SIZIN NE HAKKINIZ VAR OGRETMENLER KALSIN DEMEYE

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title