Haberler

Hafter güçleri: "Libya'da 21 Mısırlı Kıpti'nin öldürülmesini planlayan DAEŞ yöneticisi öldürüldü"

Güncelleme:

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı askeri güçler, Sirte kentinde 2015 yılında 21 Mısırlı Kıpti'nin kaçırıldıktan sonra öldürülmesini planlayan terör örgütü DAEŞ'in yöneticilerinden Mehdi Danku'nun öldürüldüğünü duyurdu.

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı askeri güçler, Sirte kentinde 2015 yılında 21 Mısırlı Kıpti'nin kaçırıldıktan sonra öldürülmesini planlayan terör örgütü DAEŞ'in yöneticilerinden Mehdi Danku'nun öldürüldüğünü duyurdu.

Hafter güçlerine bağlı Moral Motivasyon İdaresi Başkanı Halid el-Mahcub, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Tarık bin Ziyad Tugayı'na bağlı özel bir operasyon gücü, ülkenin güneyinde terörist Mehdi Danku'yu öldürdü." ifadelerine yer verdi.

Operasyonun bir dizi soruşturma, takip, incelemenin yanı sıra Danku'nun kaçma ve saklanma girişimlerinin ardından gerçekleştiğine dikkati çeken Mahcub, Danku'yu "Mısırlı Kıptilerin katledilmesi başta olmak üzere çeşitli suçların planlayıcısı olduğu için en tehlikeli terörist unsurlardan biri" olarak nitelendirdi.

Mahcub ayrıca Danku'nun yanındaki DAEŞ mensubu İsman Nur'un da alıkonulduğunu aktardı.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti henüz konuya ilişkin açıklama yapmadı.

Terör örgütü DEAŞ, 15 Şubat 2015'te, bu tarihten üç gün önce kaçırdığı 21 Mısırlı Kıpti'nin öldüğünü gösteren video kaydını yayınlamıştı.

Libya Başsavcılığı Eylül 2017'de 21 Mısırlı Kıpti'nin öldürülmelerine ve görüntülerinin çekilmesine karışan bazı kişilerin yakalandığını duyurmuştu.

Söz konusu 21 kişiye ait cesetler, 6 Ekim 2017'de bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Halife Hafter Libya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title