Haberler

Vestel, Nusrat filminin ana sponsorlarından ilki oldu

Güncelleme:

Vestel, Çanakkale'ye 30 Ekim 1914'te gelen ve burada kahramanlık destanı yazan Nusrat Mayın Gemisi'nin hikayesini anlatan Nusrat: Demir ve Kan filminin ana sponsorlarından ilki oldu.

Vestel, Çanakkale'ye 30 Ekim 1914'te gelen ve burada kahramanlık destanı yazan Nusrat Mayın Gemisi'nin hikayesini anlatan Nusrat: Demir ve Kan filminin ana sponsorlarından ilki oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kültür sanat ve spor alanındaki sorumluluklarına bir yenisini ekleyen Vestel, Birinci Dünya Savaşı sırasında Çanakkale'de savaşın kaderini ve tüm dünya tarihini değiştiren Nusrat Mayın Gemisi'nin mücadelesini beyaz perdeye taşıyacak olan Nusrat: Demir ve Kan filminin ana sponsorluğu için anlaşma imzaladı.

Vestel, 30 Ekim 1914'te geldiği Çanakkale'yi geçilmez kılan Nusrat Mayın Gemisi'nin hikayesini anlatacak filme sponsorluk desteğini bu anlamlı günde açıkladı.

Filmin yönetmenliğini Ayla ve Müslüm gibi yapıtlarıyla tanınan Türk sinemasının başarılı ismi Can Ulkay üstlenecek. Filmin hazırlıklarına, yapımcı Sertuğ Alptekin tarafından 19 ay önce başlandı.

2023'te vizyona girmesi planlanan filmin hedefi tüm dallarda Oscar adaylığı. Tüm dünyada aynı gün vizyona girecek olan film, vizyona girmeden önce Cannes Film Festivali'nde de gösterilecek.

"Nusrat: Demir ve Kan filmiyle dünya, Türklerin kahramanlıklarına bir kez daha şahit olacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vestel Ticaret AŞ Genel Müdürü Ergün Güler, Vestel olarak sosyal sorumluluk vizyonları doğrultusunda en önemli evrensel değerlerden kültür ve sanata destek vermeye devam edeceklerini belirterek, "Türk askerinin Ulu Önder Atatürk liderliğinde, destanlar yazdığı Çanakkale Deniz Zaferi'ni anlatan Nusrat: Demir ve Kan filmiyle dünya, Türklerin kahramanlıklarına bir kez daha şahit olacak. Tarihimizin dünyaya ve gelecek nesillere doğru aktarılmasında önemli bir yeri olacak bu kıymetli yapımın ana sponsoru olmaktan mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Yapımcı Sertuğ Alptekin ise Nusrat: Demir ve Kan filminin, içinde hem Türkiye Cumhuriyeti hem de dünya sineması açısından birçok ilkleri barındıran bir yapıt olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Filmde en ufak bir tarihsel ve askeri hataya yer vermemek adına 19 aydır hem yurt dışı hem yurt içi kaynak, doküman ve hatıratlar üzerinde sağlamalarla kronoloji çıkartan bir araştırma ekibiyle titizlikle çalışıyoruz. Nusrat'ın Komutanı Yüzbaşı İsmail Hakkı Bey'in torunu Cihat Gündoğdu ve Baş çarkçısısı Ön Yüzbaşı Ali Yaşar Bey'in torunu Atilla Denizalp de çalışmalarımıza destek veriyor. Daha önce Çanakkale Savaşları'nın kara cephesine dair birçok film yapılmış iken esas olan deniz cephesi ve Çanakkale Deniz Zaferi hiç konu edilmemişti. Biz de tüm dünyaya, dünya tarihini bir günde değiştiren yegane olay olan Nusrat Mayın Gemisi'ni ve Çanakkale Deniz Zaferi'ni göstermeyi hedefledik. Bize bu zorlu ve uzun süreçte ilk destek olan Vestel ailesine teşekkürlerimizi sunarız."

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Vestel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title