Haberler

RTÜK'ten Tele 1'e Yanardağ'ın sözleri nedeniyle yaptırım

Güncelleme:

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), "18 Dakika" programında Merdan Yanardağ'ın sarf ettiği sözler nedeniyle Tele 1'e idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), "18 Dakika" programında Merdan Yanardağ'ın sarf ettiği sözler nedeniyle Tele 1'e idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

RTÜK, Tele 1'in "18 Dakika" programında Merdan Yanardağ'ın sözlerini müzakere etti. Üst Kurul Üyeleri, Yanardağ'ın hüküm veren ifadelerinin ve isnatlarının, kişi ya da kurumların şahsiyet ve itibarlarına zarar verebilecek nitelikte olduğunu, ifade özgürlüğü kapsamı dışında bulunduğunu değerlendirdi. Tele 1 hakkında idari para cezası müeyyidesi uygulandı.

Moderatör Özlem Gürses'in de 'maddi bir gerçekliğe dayandırmadan şahsi kanaatiyle yorumda bulunduğuna' karar veren RTÜK, soruşturulmadan yapılan kamuoyu açıklamasının sorumlu yayıncılık anlayışıyla bağdaşmadığı gerekçesiyle Halk TV'ye idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANINA HAKARET EDİLEN YAYINA CEZA

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu'nun başvurusunu değerlendiren RTÜK, Kudüs TV'de yayınlanan "Üçüncü Göz" programını mercek altına aldı. "Azerbaycan yönetimi aynı Saddam yönetimi gibi. Benim için fark etmiyor. Irak halkı benim için mukaddestir ama Saddam benim için lanetliktir. Aynı şekilde de Aliyev" sözleriyle Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e hakaret edildiğini tespit eden Üst Kurul, yayıncı kanala idari para cezası verdi.

RTÜK, bir dizide evcil köpeğin silahla öldürülmesi ve kadına şiddet görüntüleri yer alması nedeniyle de Fox TV'ye idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

(Sadettin Aliusta/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu Merdan Yanardağ Yanardağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title