Haberler

Niğde'de sokak hayvanları için yapılan ameliyathane hizmete girdi

Güncelleme:

Niğde Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yapılan ve modern teknolojik cihazlarla donatılan ameliyathanenin açılışı yapıldı.

Niğde Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yapılan ve modern teknolojik cihazlarla donatılan ameliyathanenin açılışı yapıldı.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir, ameliyathanede gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nün sözde kalmaması için belediye olarak çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Yeni yapılan ameliyathanenin bugüne yetişmesi için özel çaba sarf ettiklerini belirten Özdemir, şunları kaydetti:

"Belediye olarak son birkaç ay içinde sokak hayvanları için yaklaşık 2 milyon liralık yatırım yaptık. Son teknoloji, belki bölgede bile nadir rastlanabilecek ameliyathaneyi şehrimizdeki hayvanların hizmetine kazandırdık. Amacımız, hayvanları en iyi şekilde tedavi etmek. Onların da bir canlı olduğunu unutmuyoruz, hiçbir zaman da unutmayacağız. Bugün çocuklarımız da buradaydı, onlara da bu bilinci vermek istiyoruz. Sonuçta bu dünya hepimizin. Bu çevrede hayvanların da hayatlarını sürdürmek onların da en doğal hakkı. Bu bilinci çocuklarımıza da yerleştirmek istiyoruz."

Özdemir, bazen vatandaşlardan sokaklarda hayvanların dolaştığı yönünde şikayetler aldıklarını anlatarak, barınağa gelen hayvanları resmi olarak en fazla 15 gün tutabildiklerini ve süresi dolduğunda getirdikleri hayvanları aldıkları yere bıraktıklarını aktardı.

İl sınırları içerisinde sadece belediyenin hayvan barınağının olduğuna işaret eden Özdemir, "Köylerden, ilçelerden sürekli hayvanlar geliyor. Resmi olarak gelen hayvanları, getiren belediyelere veya İl Özel İdare'ye teslim ediyoruz, aldıkları yere götürmeleri için. Ama habersiz de getirip bırakanlar olabiliyor. Ama kesinlikle bu hayvanlara sahip çıkıyoruz. Nereden geldiği ve ne kadar masraf yapacağımız hiç önemli değil. Onları en iyi şekilde tedavi etmek için üstümüze düşen görevi yapıyoruz." diye konuştu.

Özdemir, barınakta sadece kedi ve köpeklerin değil yaban hayatta bulunan hayvanların da tedavilerinin yapıldığını sözlerine ekledi.

Özdemir, barınağı ziyarete gelen öğrencilere hayvanlarla ilgili boyama kitabı dağıttı.

Kaynak: AA / Güncel

Niğde Belediyesi Emrah Özdemir Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title