Haberler

"Diyar-ı Rum'dan Rumeli'ye Üç Gönül Eri: Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Ahi Evran" paneli düzenlendi

Güncelleme:

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında "Diyar-ı Rum'dan Rumeli'ye Üç Gönül Eri: Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Ahi Evran" başlıklı panel düzenlendi.

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında "Diyar-ı Rum'dan Rumeli'ye Üç Gönül Eri: Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Ahi Evran" başlıklı panel düzenlendi.

Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen panel, çevrim içi gerçekleştirildi.

Panelin açılışında konuşan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, paneli organize eden Trakya Üniversiteler Birliği'ne, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu'na, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu yöneticilerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Şahin, şöyle devam etti:

"Hepinizin bildiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 2021 yılının ' Yunus Emre ve Türkçe Yılı', 'Hacı Bektaş-ı Veli Yılı' ve 'Ahi Evran Yılı' olarak anılması kararlaştırılmıştır. Yunus Emre'nin vefatının 700, Hacı Bektaş-ı Veli'nin vefatının 750 ve Ahi Evran'ın doğumunun 850. yıl dönümünde tüm dünyada ve Türkiye'de Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın himayelerinde güçlü bir şekilde anılması bizleri hem gururlandırmakta hem de Türk dili, tarihi, kültürü ve medeniyeti bakımından birçok önemli yere sahip olan büyük şahsiyetleri ve Anadolu'nun hikmet rehberlerini tanıtma görevi yüklemektedir."

TÜB Dönem Başkanı Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür de "UNESCO'nun Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran'ı uluslararası anma programına dahil etmesi ve buna istinaden 2021 yılının Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kararnameler vasıtasıyla medeniyetimizin bu üç büyük şahsiyeti için anma yılı ilan edilmesi çok önemli bir gelişmedir." dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da açılış konuşması yaptı.

Panelde İstanbul Kültür Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Köksal, "Fütüvvetnamelerdeki Kıssaların Diliyle Ahilik", Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haşim Şahin, 'Yunus Emre'nin Hayatı ve Tesirleri" başlıklı sunum yaptı.

Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahri Maden ise "Hikmet Kapısı Hacı Bektaş Veli'nin Hayatı, Eserleri ve Fikirleri" başlıklı konuşma gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Hacı Bektaş Veli Yunus Emre Rumeli Toplum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title