Haberler

AFYONKARAHİSAR - 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali başladı

Güncelleme:

Afyonkarahisar 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali (Gastro Afyon 2021) başladı.

Afyonkarahisar 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali (Gastro Afyon 2021) başladı.

Valilik, Belediye Başkanlığı, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Afyokarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) iş birliğiyle organize edilen festivalin açılışı, Afyon Motor Sporları Merkezi'nde yapıldı.

İl protokolünün Dinar Bandosu eşliğindeki kortej yürüyüşüyle başlayan program, festival alanında Afyonkarahisar Belediyesi Mehter Takımı konseriyle devam etti.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, açılışta yaptığı konuşmada, festivalin düzenlenmesinde Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in çok büyük emek harcadığını söyledi.

Belediyenin gastronomi alanında Afyonkarahisar'ı ileri noktalara taşıdığını dile getiren Çiçek, "Milletvekillerimiz de gastronomi konusunu ön planda tuttu. Vali olarak gastronomiyi burada Afyonkarahisar ile beraber öğreniyor ve yaşıyorum. İnşallah ben de elimden geldiğince bu konuyu ön planda tutacağım. Buna da burada söz veriyorum." dedi.

"Türkiye'de en fazla tescilli ürüne sahip il olma hedefimiz var"

Belediye Başkanı Zeybek de Afyonkarahisar'ın 31 Ekim 2019'da gastronomi şehri ilan edilmesinin ardından kent genelinde ciddi bir çalışma başlattıklarını anlattı.

Belediye bünyesinde gastronomi birimi oluşturduklarını belirten Zeybek, şöyle konuştu:

"Afyonkarahisar'ımızın 600'e yakın yöresel ürünü mevcut. Bunların 30'a yakını da coğrafi işaret belgesiyle tescillendi. 35'e yakın ürünümüz de tescil sırasında bekliyor. Bu 600 ürünümüzü her yıl sırasıyla tescillendirerek Türkiye'de en fazla tescilli ürüne sahip tek il olma hedefimiz var. Bu çalışmalarımızda bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve destek olan başta Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum."

TAFED Genel Başkanı Zeki Açıköz de gastronomi alanında devlet ve yerel yönetimlerin desteğinin önemli olduğunu vurgulayarak, "42 yıldır bu mesleğin içerisindeyim ve gurur duyuyorum. Çok güzel yemekler yapıyoruz ama aynı zamanda ülkemizin ürünlerini tanıtıyoruz." dedi.

Açıköz, Türkiye ekonomisine katkı sağlamak için yerli ürünlere sahip çıkılması ve kullanılması tavsiyesinde bulundu.

Programda, Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve AFPAD Başkanı Hamza Kalkan da birer konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri, festivalin açılış kurdelesini kesti, alandaki stantları gezdi.

Festival alanında misafirlere, dana çevirme, 3,5 ton aşure, kazan yemekleri ve çeşitli firmaların ürünleri ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Afyon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title